Digidexo.com

Hvordan forberede sterile produkter for TPN

Hvordan forberede sterile produkter for TPN


Total parenteral ernæring (TPN) er en medisinsk metode som brukes for å hjelpe mennesker som er rammet med alvorlige fordøyelsesproblemer som et forsøk på å avverge feilernæring. TPN s består av en pasient-spesifikke formel av karbohydrater, fett, proteiner, vitaminer og mineraler. Pasientene får TPN er gjennom intravenøs administrasjon. Fordi TPN største injiseres direkte inn i blodstrømmen, er det viktig at de er fremstilt og administrert i en aseptisk eller steril måte. Mens sykehusapotekteknikere eller sykepleiere forberede TPN-tallet under ledelse av en lisensiert apoteket, finnes det metoder for å følge for å sikre sterilitet hjemme.

Bruksanvisning

•  Skaff pasientspesifikke beregninger for den foreskrevne TPN. Disse beregningene må gjøres av en autorisert farmasøyt som jobber med pasienten. TPNs er medisinske løsninger som trenger å bli dosert korrekt for å tilveiebringe riktig ernæring for pasienten.

Velg de riktige basisløsninger, tilsetningsstoffer og sprøyter for å gjøre TPN. Dobbeltsjekk medisiner for å sikre at de samsvarer med de utvalgte for formelen.

Få kledd for å gå inn i området for laminær hette. I denne rekkefølgen, ta på deg skoovertrekk, panser og ansiktsmaske. Grundig vask hendene i tretti sekunder og tørk dem av. Sett din kappe på og gå i nærheten av laminær hette.

Ta på deg sterile hansker aseptisk ved å ikke berøre fingertuppene for å holde dem sterile. Spray hendene med steril alkohol og legg ut dine narkotika inne i laminær hette. Plasser løsning pose og medikamenter i midten av hetten, slik at de er i området av god luftgjennomstrømning.

Tørk av toppen av narkotika ampuller og løsning bag-porter med en spritserviett. Bruk en egen vattpinne for hvert element. La alkohol tørke før du tegner ut væske.

Bruk aseptisk teknikk for å utarbeide de nødvendige mengder av stoffet for å møte den nødvendige formelen. Trekke tilbake dine sprøyter for å demonstrere hvor mye stoff du putter inn i pose med løsningen.

Sett opp Baxa compounder om nødvendig. Store sykehus vil bruke denne maskinen til mekanisk legge mengden av medisiner til hver TPN å fremskynde prosessen når de fyller mange TPNs.

Tips og advarsler

  • Enhver pasient som krever en TPN vil typisk få sine medisiner fra et sykehusapotek. Noen sykehjem vil få formlene fra en farmasøyt og gjøre sine egne TPNs.
  • Aseptisk teknikk er viktig å holde en pasient så sunt som mulig. Øve utilstrekkelig aseptisk teknikk kan utsette en pasient til alvorlige infeksjoner.