Digidexo.com

Hva er Diphenhydramine HCl 25 mg?

Hva er Diphenhydramine HCl 25 mg?


Difenhydramin HCl er en mye brukt muntlig stoff som er effektive i behandling av allergi, så vel som å hjelpe pasienter med søvnløshet sovner. Medikamentet er tilgjengelig over disk, og er den aktive bestanddel i Benadryl, så vel som to av de tre produkter i Unisom linje. Difenhydramin-HCl virker ved å blokkere virkningen av histamin, så vel som acetylkolin, noe som resulterer i dets omfattende anvendelse i medisin.

Kjemiske egenskaper

Difenhydramin HCl er en hvit, luktfritt pulver som blokkerer handlingene til både histamin og acetylkolin, to naturlige stoffer produsert av kroppen din. Stoffet administreres i pilleform og absorberes raskt gjennom fordøyelsessystemet. Effekten topper vanligvis innen en time etter å ta pillene og varer i rundt seks timer. Imidlertid kan spor av medikamentet forblir i systemet i opp til 24 timer.

Bruksområder

Siden kroppen produserer histamin i overkant under noen allergiske reaksjoner, kan Diphenhydramine HCl effektivt redusere de fleste allergisymptomer, inkludert rødhet, kløe og hevelse i huden, samt vassen og rennende øyne og nese. I tillegg vil medikamentet indusere søvnighet i de fleste personer på grunn av dens virkning på histamin og, enda viktigere, på acetylkolin. Siden acetylkolin er ansvarlig for å sende den kritiske melding til muskelcellene til kontrakt, vil blokkere dens virkninger også redusere ukontrollert risting av ekstremiteter, noe som gjør Diphenhydramine HCl en effektiv behandling for visse symptomer på Parkinsons syndrom. Til slutt blir medikamentet også brukes til å behandle reisesyke.

Kommersiell tilgjengelighet

Difenhydramin HCl er allment tilgjengelig uten resept og er den viktigste aktive ingrediensen i Benadryl Allergi, som inneholder 25 mg av stoffet. To av de tre produkter i Unisom familien, en annen over disk stoff som brukes til å behandle søvnløshet, også inneholde Difenhydramin-HCl. Unisom SleepGels inneholder 50 mg, mens Unisom SleepMelts har 25 mg per pille. Ulike store merkene har de samme formuleringene i de nevnte Benadryl og Unisom produkter.

Side Effects

Vanlige bivirkninger av Difenhydramin-HCl omfatter søvnighet (som er, selvfølgelig, ikke så ille hvis det var hensikten for å ta medikamentet) tretthet (som kan bære inn i den påfølgende dag som medikamentet ikke vil bli fullstendig eliminert fra systemet for 24 timer), tørr munn og svimmelhet.

Forholdsregler

Mens de fleste av stoffets bivirkninger ikke utgjør en fare, ta kontakt med legen din hvis du har en historie med pusteproblemer, som for eksempel astma, høyt blodtrykk eller hjerteproblemer. Fordi stoffet vil slappe av og sedate musklene, kan inhaling handlingen blir litt mindre effektiv.

I tillegg brakte døsighet videre av Diphenhydramine HCl kunne gjøre driften av tunge maskiner eller et motorkjøretøy potensielt farlig. Så avstå fra disse aktivitetene før du vet hvordan stoffet vil påvirke deg. Som alltid lese alle etiketten instruksjoner og søke medisinsk hjelp hvis tilstanden ikke forbedrer eller forverres.