Digidexo.com

Deler av brystkreft

Deler av brystkreft

Bryst Eksteriør

Utsiden av brystet avslører to av sine viktigste delene: brystvorten og areola. Disse to delene spille sine største roller i den primære funksjon av den kvinnelige bryst: ammer. Ifølge riainvision.com s "Anatomy of the Breast," areola, eller den mørke sirkel som omgir nippelen, hjelpemidler i ferd med ammer ved å tilføre en smørende substans for brystvorten. Smøring er utgitt av Montgomery kjertler, som ofte er merkbar i sykepleie mor og ser ut som små forhøyninger. Dette smøring er viktig, fordi amming en sulten og ofte ganske ivrig spedbarn kan være vanskelig og smertefull. Nippelen (den delen av brystet i sentrum av areola hvorfra spedbarn suge) inneholder mange nerver som stimulerer produksjonen av melk i ammende kvinner.

En kikk på innsiden: Kanaler, Lobes og lobules

Inne i kvinnelige bryst, finner vi tre flere anatomiske hjelpemidler i amming. Ifølge Beth Israel Health Care System artikkel på brystet anatomi og utvikling, har den gjennomsnittlige kvinnen ca 15 til 20 lapper i hvert bryst. Disse fliker er bygget opp av lobules, som inneholder kjertler som produserer melk. 007b er online artikkelen, Basic Breast Anatomy, gir en nyttig analogi sammenligne fliker og lobules til en haug med druer og de enkelte druer som utgjør gjeng, henholdsvis. Lobules er koblet sammen med melkekanalene (som druer er forbundet med stengler). Melkekanalene er svært små rør som hjelpemiddel i melkestrømmen. De bærer melken gjennom bryst og til nippelen. Et vanlig problem som kalles amming tilstoppede melkekanalene resultatene fra melken blir stoppet opp i en av de melkekanalene.

Bryst Shape

Formen og størrelsen på brystet er bestemt av mengden av fett og bindevev. Hvert bryst har en viss mengde fett, som gir polstring for melkekanalene, lapper og lobules. Mer fett betyr mykere brystene; mer kjertelvev vil resultere i fastere bryster, som bemerket ved 007B.com. I tillegg til fett, inneholder bryst også bindevev eller fascia, som inneholder kapillærer og andre celler, så vel som leddbånd, som hjelper til å støtte brystet.

Bryst Utvikling Før og under puberteten

De ulike delene av bryst spille ulike roller, avhengig av kvinnens utviklingstrinn. Før puberteten, kvinnelige og mannlige bryster er tilnærmet identiske. Når en jente går gjennom puberteten, oppstår noen viktige endringer i brystene. Ifølge Imaginis.com, er det produksjon av nye hormoner, slik som østrogen og progesteron, noe som fører til ytterligere brystutvikling. Bryst kanaler begynner å øke i størrelse, og fettvev blir rikere, som forbereder brystene for graviditet, fødsel og amming.

Bryst under svangerskap

De første åtte ukene av svangerskapet, ifølge Imaginis.com, forårsake drastiske endringer i bryst anatomi og utvikling. Melkekanalene utvide svært raskt, forårsaker utvidelse av brystene, og progesteron fører til mer kjertelvev å utvikle. Areola og Montgomery kjertler kan også bli mer uttalt. Mange hormonelle endringer skjer gjennom hele svangerskapet og er avgjørende for en vellykket produksjon av melk.

Bryst utvikling etter fødselen

Brystene fortsetter å utvikle og endre etter fødselen, som beskrevet på Imaginis.com. Hormonnivået topp når den nye babyen er født, og den første melken, kalt colostrum, er produsert. Denne melken er høy i næringsstoffer som den nye babyen trenger mest. Anatomisk, er brystene radikalt endret som melkeproduksjonen starter. Babyen dier, kombinert med utgivelsen av hormon, forårsaker melk til å bli utgitt og gått gjennom de ulike kanaler, lapper og lobules til brystvorten, hvor det slippes til spedbarnet. Naturligvis, brystene forstørre i størrelse i løpet av de innledende fasene av amming, selv om mange kvinners bryster tilbake til sin normale størrelse innen et år eller så.