Digidexo.com

Tegn og symptomer på blodpropp i leggen

Tegn og symptomer på blodpropp i leggen


Blodpropp indikerer en svært alvorlig medisinsk tilstand som bør be deg om å søke legehjelp øyeblikkelig. En blodpropp i beinet eller kalv er også kjent som en dyp venetrombose, og selv om det er ikke en uvanlig medisinsk tilstand, kan det være livstruende. Hvis venstre ubehandlet, kan blodpropp bryte ut og reise i hele kroppen og skade lungene, hjertet eller andre organer. Blodpropp har også potensial til å forårsake død. Det er viktig å vite symptomene på dyp venetrombose, slik at du kan være proaktiv om din helse.

Hevelse

Den berørte kalv kan hovne opp og hevelsen kan stråle oppover til kneet eller låret eller ned til ankel eller fot.

Smerte

Hvis du noen gang har hatt en Charley-hest, så du kan gjenkjenne en lignende kramper eller utstrålende smerter som kan tyde på en mer alvorlig medisinsk tilstand. Smerte eller kramper kan begynne i leggen, og i likhet med hevelse, kan stråle oppover til kneet eller låret eller ned til ankelen og foten. Selv om det ikke er en åpenlys smerte, ømhet kan vedvarende kalve indikere nærværet av en blodpropp. Noen ganger kan smertene bare skje når du står.

Misfarging

Symptomer på dyp venetrombose kan inkludere misfarging eller rødhet langs leggen eller hele benet. Huden kan også være varm å ta over det berørte området.

Ingen symptomer

Alarmerende, i mer enn halvparten av tilfellene av blodpropp, er det ingen tegn eller symptomer til å spørre bekymring. Dette betyr at du bør være klar over den potensielle årsaker for dyp venetrombose for å se om du er på en høy risiko og bør du regelmessig gå til legen din for å opprettholde god helse.