Digidexo.com

Doxorubicin bivirkninger

Doksorubicin er en kjemoterapi narkotika brukes til å behandle kreft i blodet, lymfatiske, blære, bryst, mage, lunger, eggstokkene, skjoldbruskkjertel, nerver, nyrer, bein, muskler og sener. Til tross for dets effektivitet, doksorubicin utgjør en risiko for bivirkninger hos noen pasienter.

Typer Vanlige bivirkninger

Vanlige bivirkninger av doxorubicin inkluderer kvalme, oppkast, sår i munnen eller på leppene og komplette, reversible hårtap.

Løsning for Oppkast

Mange pasienter som tar imot doksorubicin lindring av brekninger med bruk av reseptbelagte antiemetiske medikamenter. Diskutere dette alternativet med legen din dersom oppkast blir hyppig eller uhåndterlig i løpet av kjemoterapi.

Time Frame

Mange bivirkninger av doxorubicin utvikles i de første timene etter behandling. Andre oppstå mellom fem og ti dager senere, eller til og med opp til tre måneder etter kjemoterapibehandlingen er over.

Funksjoner: Cardiovascular Toxicity

Toksiske effekter på det kardiovaskulære systemet er mulig mens du tar doxorubicin, forårsaker rask eller bremset puls, hjertesvikt eller betennelse i hjertemuskulaturen. På grunn av dette, er legen din sannsynligvis til å administrere vanlige EKG tester for å overvåke helsen til hjertet ditt under behandlingen og i månedene som følger sin konklusjon.

Risiko

Det er en risiko for utvikling av mangel på hvite og røde blodceller eller blodplater under doksorubicin behandling, forårsaker høy feber, sepsis, virus- eller bakterieinfeksjoner, plutselige blødninger i hjernen og i verste fall død.

Betraktninger

Fordi doxorubicin forårsaker giftige effekter på fosteret, leger sjelden foreskrive denne type kjemoterapi for gravide.