Digidexo.com

Life Cycle of Human Bendelorm

Life Cycle of Human Bendelorm


Bendelorm sjelden gi symptomer innenfor sine mennesker eller dyr verter. Mesteparten av tiden, de som er vertskap for en bendelorm ikke engang vet at de er smittet, hvis ikke parasitten blir for stor. På det tidspunktet bendelorm kan blokkere tarmen eller forårsake mangler av visse vitaminer som B12. Ulike arter av bendelorm kan smitte til mennesker. Disse inkluderer dverg, fisk, biff og svinekjøtt bendelorm. Blant de største er biff bendelorm, som kan vokse til 27 meter i lengde innenfor den menneskelige fordøyelseskanalen.

Svelging

Bendelorm infeksjon hos mennesker begynner når du spiser egg eller larver av en bendelorm. Dette skjer oftest ved å konsumere mat eller vann som er forurenset av avføring infisert med egg eller larver. I mange tilfeller av infeksjon, en person som spiste kjøtt hvor larvene har dannet cyster i muskelvevet, og det ble ikke stekt til høy nok temperatur til å gjøre de parasitter dø.

Infeksjon

Larvene klekkes en gang inne i menneskekroppen. Larvene, enten forbrukes eller klekket fra egg i kroppen, deretter migrere til vertens tarmen og utvikle seg til en voksen bendelorm. I dette tilfellet, bendelorm infeksjon sjelden fører til alvorlige helseproblemer.

Imidlertid, hvis et menneske blir den mellomliggende vert til parasitten, kan utvikle seg til alvorlige komplikasjoner. Bendelormlarver danner cyster dypt i vevet som de går gjennom utvikling i en mellomvert. Disse cyster kan dannes i hjernen, øye, leveren eller andre organer, og kan føre til allergiske reaksjoner og andre alvorlige helseproblemer.

Voksen

Den voksne bendelorm kan vokse mange meter lang og leve i opp til 20 år i tarmen. Parasitten fester seg til veggene i sin vertens tarmen. Bendelorm scolex, eller leder av parasitten, har en sucker og kroker som det legger til tarmen. Men noen bendelorm passere rett gjennom fordøyelsessystemet og gå ut gjennom en persons avføring. Bendelorm er en hermafroditt, dvs. at den inneholder både mannlige og kvinnelige kjønnsorganer og reproduserer gjennom selvbefruktning.

Reproduksjon

Bak scolex, er bendelorm består av segmenter som kalles proglottids. Hver proglottid er i stand til reproduksjon. Proglottids kan legge egg i verten som vil passere fra verten i avføringen. Proglottids kan også bryte fri fra scolex og passerer fra vertens kropp. Når utenfor verten, mens de beveger seg rundt i miljøet, de proglottids legge egg til gress eller vegetasjon. Disse eggene kan da tilfeldigvis brukes av et annet dyr eller en person, og livet syklusen begynner på nytt.

Behandling

For å avslutte livsløpet til bendelorm, reseptbelagte medisiner gjøre jobben. De mest vanlige medisiner er praziquantel, albendazole eller niclosamide. De medisiner drepe voksne ormer, men har de ikke drepe parasitten egg. Fordi det finnes ingen medisiner som vil drepe bendelorm egg, er det spesielt viktig å praktisere god hygiene og hygiene under behandling for å sikre at ny infeksjon forekommer ikke.