Digidexo.com

Liste over Gode dietter

Liste over Gode dietter


Det er mange kjepphest dietter der ute, og en overflod av informasjon om de beste måtene å miste vekt. Makrobiotiske diett, rå mat diett, kalori-telling kosthold og glykemisk indeks diett er noen dietter som faktisk fungerer godt og hjelpe deg å miste vekt på en sunn måte. Hver dietten tillater deg å spise ulike matvarer og forskjellige deler. Å vite forskjellen mellom dietter kan hjelpe deg å avgjøre hvilken som er best for deg.

Raw Food Diet

Rå mat dietter er basert på bare å spise naturlig, organisk mat. Det oppfordrer deg til å spise grønnsaker og frukt ukokt slik at du får alle de vitaminer og næringsstoffer som ofte blir ødelagt i kokeprosessen. Tanken er at rå, rå matvarer har et naturlig enzym som kan forbedre fordøyelsessystemet. Dietten kan være restriktiv, men fiber, vitaminer og næringsstoffer i maten kan bidra til å forebygge hjertesykdom.

Makrobiotisk diett

Makrobiotiske dietter er lik pesco-vegetarianer dietter og er sentrert rundt hele korn, grønnsaker, bønner, supper, hav grønnsaker og fisk. Dietten inneholder prinsipper som tygger sakte og spise og drikke bare når sulten eller tørst. Tygge maten sakte er ment å hjelpe på fordøyelsen fordi maten tygges grundig og er lettere å belegge i fordøyelsesenzymer juice i magen. Dietten er basert på gamle østlige filosofier for å oppnå balanse. Makrobiotiske diett anbefaler at du unngår over bearbeidet mat, sukker, kjøtt og alkohol.

Calorie-Telle Diet

Kalori-telling dietter begrense mengden kalorier du spiser daglig. Hver person trenger en bestemt mengde kalorier hver dag bare for å opprettholde hans eller hennes nåværende vekt. Kalori-telling dietter krever at du spiser mindre kalorier enn kroppen din trenger for øyeblikket. Dette vil tvinge kroppen til å forbrenne ekstra fett for å få resten av kaloriene den trenger. Fokuset i denne dietten er mindre på hvilke typer mat som blir spist og mer på kaloriinnholdet i maten.

Glykemisk indeks Diet

Glykemisk indeks kosthold handler om å velge mat som er lav eller moderat på glykemisk indeks. Dette bidrar til å kontrollere blodsukkernivået og fordøyelsen. Mat som er lav på glykemisk indeks fordøye tregere og slipper en mer stabil mengde sukker inn i systemet på en gang, noe som vil holde blodsukkernivået jevnt. Disse typer matvarer vil holde deg følelsen fyldigere for en lengre tidsperiode, og hjelpe deg med å kontrollere appetitten.