Digidexo.com

Cedar allergisymptomer

En cedar allergi innebærer vanligvis en allergi mot pollen fra fjellet sedertre, som er en type einer treet. Også kjent som "cedar feber," cedar allergi kan få deg til å føle deg ganske elendig. Hvis du mistenker at du har cedar allergi, kan du lage en nøyaktig selvdiagnose ved å kjenne de typiske symptomene.

Beliggenhet

Fjellet cedar finnes hovedsaklig i sentrale og sørlige Texas, spesielt Texas landet. Det kan også bli funnet i områder i det nordlige Mexico, New Mexico, Oklahoma og Arkansas.

Time Frame

Cedar feber topper mellom midten av desember og i slutten av februar, når pollen teller er høyest. Imidlertid kan pollen vises så tidlig som i oktober og varer til april eller mai. Hvis du opplever symptomer i løpet av disse vintermånedene, er det sannsynlig å være på grunn av sedertre, da dette er vanligvis den eneste pollen stede på dette tidspunktet.

Symptomer

Symptomene på cedar allergi varierer. De ligner på de som er forbundet med høy feber, og i begge tilfeller trenger du faktisk ikke har feber. Du kan oppleve symptomer som kløende, rennende nese; tett nese; og nysing; eller du kan ha rennende, kløende øyne. Andre potensielle symptomer er hodepine; tretthet; kløende eller sår hals; og følelsen som om ørene er stoppet opp.

Andre effekter

Foruten rett og slett følelsen syk på grunn av allergi, kan cedar feber også påvirke deg på andre måter. Du finner kanskje at du mangler søvn på grunn av symptomene, som kan føre til dårlig konsentrasjon og irritabilitet. Du kan også finne det vanskelig å delta i friluftsaktiviteter.

Cedar allergi og astma

Som andre pollen, kan sedertre pollen allergi også utløse astma flareups, noen selv alvorlig nok til å forårsake sykehusinnleggelse, spesielt hos barn. Hvis sedertre synes å være å gjøre din astma verre og astma medisiner ikke hjelper, ta kontakt med din lege.

Behandling

Cedar allergi kan behandles med antihistaminer og decongestants. Disse medikamentene kan være resept eller over-the-counter, avhengig av hvor alvorlig din allergi er. Andre strategier for å hjelpe med din allergi inkludert å holde vinduer lukket og holde seg innendørs når det er mulig på solfylte, vindfulle dager. Dusjing og skifte klær etter å tilbringe tid utenfor kan også være nyttig.