Digidexo.com

Hvordan overvinne angst og fødselsdepresjon

Postpartum depresjon er en alvorlig lidelse som rammer så mange som 15% av nybakte mødre på et eller annet tidspunkt i løpet av det første året etter fødselen av et barn. The National Institute of Mental Health bemerker at depresjon er svært forskjellig fra "baby blues", som er en vanlig periode med lav stemning i nye mødre brakt videre av hormonelle endringer. For mødre eller nyfødte, er postpartum depresjon ofte ytterligere forsterket av angst som er i noen tilfeller alvorlige nok til å kvalifisere som en lidelse i seg selv. Den gode nyheten er imidlertid at begge forholdene, men ikke kureres, er ganske behandles.

Bruksanvisning

Overvinne angst og fødselsdepresjon

gjenkjenne symptomer på fødselsdepresjon. Helpguide, en non-profit mental helse ressurs, siterer følgende som symptomer: Vedvarende følelser av sorg og / eller håpløshet, tap av interesse i lystbetonte aktiviteter, nedsatt energi, pessimisme, selvmordstanker og negative følelser om, eller disinterest inn, baby . Dette skiller seg fra baby blues, som er erfarne med 50% til 80% av nybakte mødre, ved at symptomene er mer alvorlig og mer langvarig.

gjenkjenne symptomer på angstlidelser. Angstlidelser er preget av bekymring for at er overdreven nok til å forstyrre daglige aktiviteter. NIMH sier at disse lidelsene kan også føre til fysiske symptomer som rask hjerterytme, svimmelhet og risting. Selv om alle nye mødre vil ha en viss grad av angst i sine nye roller, bekymring som forstyrrer betydelig med ens evne til å nyte barnet bør vurderes seriøst.

utelukke noen mulige medisinske årsaker til symptomene. Det er viktig å få en grundig fysisk undersøkelse fra din fastlege, som forhold som skjoldbrusk-mangel kan føre til symptomer som etterligner de av depresjon og / eller angst. En allmennlege kan også vurdere symptomene for å hjelpe deg å avgjøre hvilke andre typer medisinsk hjelp du kan kreve.

Søk hjelp fra en terapeut. Psykoterapi kan vise seg svært gunstig for å behandle både depresjon og angst. En terapeut kan hjelpe utdanne deg og familien din om disse forhold og kan jobbe med deg på å utvikle mestring og støtte ferdigheter. Det er mange psykoterapeuter som spesialiserer seg på behandling av kvinner med fødselsdepresjon.

Følg behandlingsplanen nøyaktig. Hvis medisinen er foreskrevet, er det viktig å ta det som anvist. Det er også viktig å holde alle avtaler for oppfølging slik at helsepersonell kan overvåke tilstanden din og diskutere eventuelle spørsmål eller bivirkninger. Livsstil hensyn som får nok mosjon og tilstrekkelig hvile og spise en balansert kosthold vil hastigheten din utvinning.

Hint

  • Medisiner kan ta opp til fire uker å få full effekt.
  • ALDRI slutte å ta antidepressive medisiner uten å snakke med legen din. Dette kan føre til abstinenssymptomer og faktisk forverre depresjon. Hvis du føler deg suicidal eller har tanker om å skade babyen din, få profesjonell hjelp umiddelbart. Du kan få hjelp for disse alvorlige symptomer.