Digidexo.com

Limet capsulitis Øvelser

Når band av arrvev kalt voksn dannes på bindevevet i skulderleddet, resulterer det i en tilstand som kalles lim capsulitis (også kjent som "frossen skulder"). Betennelsen fører ofte store smerter og manglende bevegelse. De som lider av lim capsulitis kan forbedre sin tilstand og minske sin smerte ved å utføre en rekke øvelser designet for å gjenopprette mobilitet til felles.

Begynnelsen

Legen kan først anbefale Active Release teknikk, en ikke-kirurgisk prosess som bruker manipulering av ledd og massasjeteknikker for å bryte opp arrvev. Alvorlige tilfeller av lim capsultitis kan kreve kirurgi. Etter å ha fått din lege eller fysioterapeut godkjenning, begynner følgende øvelser.
Pre-løsne felles vev og underliggende muskler ved å bruke en varmepute eller varm komprimere. For å bidra til redusere smerte under strekk, bør du vurdere å ta et ikke-steroid anti-inflammatorisk som ibuprofen. Når du utfører noen av disse øvelsene, sørg for å jobbe skulderen gjennom hele spekteret av bevegelse i leddet. Bruk av isen etter trening vil bidra til å redusere betennelser og smerter.

Strekninger

Begynn å gjenopprette mobilitet til felles ved å utføre to enkle strekninger for skulderområdet. Mens du står oppreist, lås hendene sammen bak ryggen på livet. Prøv å holde armene rett som du sakte heve hendene oppover. Når du kommer til det høyeste punktet du kan nå, hold denne posisjonen i 15 til 20 sekunder og senk hendene tilbake til midjen din. Gjenta 3-4 ganger.
Deretter strekke armen av den berørte skulderen over brystet, holder den rett og parallelt med gulvet. Bruk den andre armen til å hekte under berørte skulder arm ved albuen. Da gjelder milde, jevnt trykk for å trekke armen av den berørte skulderen inn i brystet. Hold i 15 til 20 sekunder. Gjenta 3-4 ganger.

Mobilitet Øvelser

Etter at du har økt fleksibilitet i skulderleddet ved å strekke, begynne å utføre noen mobilitet øvelser som vil ytterligere øke omfanget av bevegelse i leddet.
Begynn med å stå og vender mot en vegg. Plasser hånden av den berørte skuld arm flatt på veggen, og sakte bruke fingrene til å klatre opp i overflaten. Stopp hver noen inches og hold denne posisjonen i 30 sekunder, og deretter flytte fingrene høyere opp på veggen. Hver dag at du utfører denne øvelsen, prøve å nå et høyere punkt på veggen.
Mens du sitter i en rettrygget stol, drapere du armhulen over baksiden av stolen. Mens du holder armen rett, begynne å lage små sirkler i luften i 30 sekunder. Veibeskrivelse og bygge opp til større sirkler. For ytterligere å øke omfanget av bevegelse, prøv denne øvelsen mens du står, og pass på å holde ryggen rett.
Når du blir mer komfortabel og har økt utvalg av mobilitet, begynne å gjøre styrkeøvelser som bruker motstand band eller frivekter. Se Resources nedenfor for en full liste med videoinstruksjoner.