Digidexo.com

Hva trenger du å spise for å være sunn?

Hva trenger du å spise for å være sunn?


En godt avrundet, næringsrik diett fremmer generell helse. Med alle de forskjellige diett planer, er det vanskelig å bestemme hva du trenger å spise for å være sunn. Visse matvarer fra hver matvaregruppe fremme helse og bør inngå i alles kosthold. Disse matvarer er fulle av næringsstoffer og er akseptable for nesten alle plan.

Heart Health

En sterk, sunt hjerte er av største betydning. Noen matvarer som fremmer hjerte helse, ifølge MedicineNet.com, inkluderer blåbær, som inneholder antioksidanter, fiber og vitamin C; spinat, som inneholder jern og folat, sammen med vitaminer, mineraler og fytokjemikalier som alle er fordelaktige til hjertet; og mandler, som inneholder omega-3 fettsyrer, vitamin E, fiber og magnesium.

Bone Health

Meieriprodukter har næringsstoffer som hjelper med tilstander som høyt blodtrykk, kreft og hjertesykdommer. Men den viktigste fordelen av meieri i kosten er forebygging av osteoporose og andre bein relaterte forhold. Kalsium, vitamin D, protein og magnesium er noen av de viktigste helse beskyttende komponenter i meieriprodukter.

Brain Helse

Enkelte matvarer og stoffer som koffein og sukker (i moderate mengder) har blitt funnet å øke konsentrasjonen og fokus. Fisk, som er rik på omega-3 fettsyrer hjelper hjernens funksjon og utvikling, og nøtter er høy i vitamin E, som bidrar til å holde hjernen skarp som du alder. Andre hjerne sunn mat er hele korn og frukter, som hjelpemiddel i blodstrømmen, og redusere risikoen for tilstoppede arterier i hjernen.

Fordøyelsen Helse

Foods høy i fiber og lite bearbeidede karbohydrater er bra for fordøyelsen helse. Hele korn, rå grønnsaker, frukt og yoghurt er bra for å holde fordøyelsessystemet fungerer optimalt. Tygge maten grundig er et annet viktig skritt mot fordøyelses helse.

Vektreduksjon

Spis et velbalansert kosthold som inneholder minst fem porsjoner med frukt og grønnsaker om dagen, kjøtt lite mettet fett, og hele korn når du prøver å gå ned i vekt. Non-stivelsesholdige grønnsaker som grønne bønner, squash og agurk og low carb frukt som blåbær, jordbær og mandariner vil gi raskere resultater. Også inkludere to eller tre porsjoner med meieriprodukter daglig for å hjelpe til med vekttap.

Betraktninger

Diabetikere og folk med høye triglyserider bør velge matvarer lavere på karbohydrater for å unngå blodsukker pigger og langvarig høyt blodsukker målinger. Over tid, vil høyt blodsukkernivå føre til diabetes og høyt kolesterol. Frukt er bra for diabetikere inkluderer blåbær, jordbær og mandariner. Grønnsaker som grønne bønner, asparges og spinat er gode valg for diabetikere og de med høye triglyserider.