Digidexo.com

Hva gjør Røyking Gjør til fordøyelsessystemet?

Hva gjør Røyking Gjør til fordøyelsessystemet?

Hva gjør Røyking Gjør til fordøyelsessystemet?

Det er ingen hemmelighet at røyking utgjør en alvorlig risiko for helsen din, og fordøyelsessystemet er ikke immun mot disse truslene. Faktisk er sigaretter vist seg å bidra til mange fordøyelsesproblemer som halsbrann, magesår og Crohns sykdom. Når du røyker, inhalerer du mange skadelige giftstoffer som deretter gjør sin vei ned i halsen og inn i fordøyelsessystemet. I tillegg, fordi de fleste røykere har en tendens til å puste inn luft som de røyker, de er mer sannsynlig å ha gass. Hvis det ikke er nok av en bekymring, og deretter vurdere alle de andre fordøyelsesproblemer som røyking kan forårsake.

Halsbrann og magesår

Hver person har en muskulær ventil plassert ved enden av deres spiserøret som forhindrer magesyre fra å nå frem til spiserøret. Som alle som noensinne har hatt halsbrann kan fortelle deg, når magesyre kommer inn i spiserøret, skaper det en veldig ubehagelig følelse. Røyking svekker og skader esophageal ventilen. I tillegg, på grunn av mengden av galle bevegelse som oppstår når du puster inn røk, en røyker magesyre har en tendens til å være sterkere og dermed mer skadelig enn en nonsmoker. Dette betyr at, som en røyker, er du ikke bare mer sannsynlig å utvikle halsbrann, men halsbrann er tilbøyelig til å være mer smertefullt. Røykere er også mer utsatt for magesår. Giftstoffene som finnes i sigaretter øke mengden av syre som produseres av magen, noe som gjør en røyker mage det ideelle stedet for et sår å manifestere seg.

Tarmsykdommer

Forskning viser også at røyking senker blodstrømmen til tarmen og svekker disse i tillegg. Disse faktorene kan ofte føre til betennelse i tarmen eller Crohns sykdom, som forårsaker diaré og ekstremt smertefulle magesmerter. I tillegg, når Crohns sykdom setter inn, røykere er mindre sannsynlighet for å ha nytte av behandling og er mer sannsynlig å oppleve et tilbakefall. Og det stopper ikke der. Sigaretter kan også være en medvirkende årsak til gallestein og påvirker andre deler av fordøyelseskanalen, som fører til kreft i halsen, munn og kolon.

The Good News

Heldigvis, med unntak av Crohns sykdom, mange av disse fordøyelsessykdommer kan reverseres hvis du slutter å røyke. For mange mennesker, helserisikoen som er nevnt i denne artikkelen gi mer enn nok grunner for å slutte. Enten du plaget av halsbrann, magekramper eller konstant utbrudd av gass, sjansene er ganske gode for at disse sigaretter er bare forverre tilstanden din. Snakk med legen din om eventuelle vedvarende fordøyelsesproblemer og arbeide sammen for å finne ut en måte å sparke den vanen.