Digidexo.com

Mat som inneholder kvikksølv

Mat som inneholder kvikksølv


Kvikksølv er en forurensende pumpet opp i luften av fabrikker og kraftverk. Som det faller ned på bakken og i vassdrag, er det konvertert av bakterier inn i en farlig toksin kalt metylkvikksølv. Sjømat er maten oftest forurenset med metylkvikksølv i USA, men også andre produkter kan inneholde det, også.

Fisk og Skalldyr

Nesten all fisk og skalldyr inneholder spormengder av kvikksølv, ifølge US Food and Drug Administration. Nivåene av kvikksølv i de fleste fisk er ikke farlig for befolkningen generelt, men FDA anbefaler at gravide kvinner, kvinner som kan bli gravide, ammende mødre og små barn unngå høyt kvikksølv varianter inkludert hai, sverdfisk, konge makrell og tilefish. Gravide kvinner og små barn bør begrense seg til 12 gram av andre lav-kvikksølv sjømat per uke. Fisk inneholder kvikksølv, fordi det absorberer metylkvikksølv gjennom huden fra vannet. Forurensningen bygger seg opp over tid, og det er derfor store fisk har høyere nivåer av kvikksølv enn små gjøre.

Insidious Kontaminant

I områder med opptatt kvikksølv og sink gruvedrift og smelteverk industri, er metylkvikksølv en mye mer utbredt mat forurensning. I deler av Kina, for eksempel, drikkevann, kjøtt, fjærfe, mais, grønnsaker og ris ble all forurenset, ifølge en 2010 studie publisert i "Environmental Health Perspectives." På grunn av strenge miljøkrav, er kvikksølvforurensning vanligvis ikke en bekymring for produkter dyrket i USA FDA tilbyr varsler og råd for innenlandske og importerte varer.