Digidexo.com

Mat som inneholder Tyramine

Tyramin er en naturlig forekommende aminosyre som dannes fra nedbryting av protein i maten som det aldre. Skjønt tyramin bidrar til å regulere blodtrykk, kan det også påvirke den menneskelige kroppen på mange forskjellige måter, negative. Det har vært kjent for å utløse cluster hodepine og alvorlig migrene, og det har vist seg å samhandle alvorlig med anti-depressiva som Nardil og Parnate. Kjenne matvarer som inneholder tyramin vil gjøre unngå det mye enklere.

Oster

Oster er blant de matvaregrupper som inneholder tyramin, selv om ikke alle oster har det. Mest alderen oster inneholder tyramin. Disse oster inneholder mer tyramin jo lenger de er i alderen. Noen alderen oster som inneholder tyramin inkluderer parmesan, romano, Asiago og alderen cheddar. Mange oster med en sterk smak inneholder tyramin. Kremost og cottage cheese inneholder lite eller ingen tyramin. Osten syndrom - en depresjon forårsaket av opphoping av tyramin - ble først bemerket hos personer som spiste for mye ost. Unngå alderen oster kan dermed hjelpe deg å unngå tyramin.

Frukt

Frukt er også en annen kilde til tyramin. Overmoden frukt inneholder høyere mengder tyramin. Avokado er en bemerkelsesverdig kilde til tyramin, spesielt når de har blitt overmoden; spise dem i små mengder, bør imidlertid ikke føre til et problem. Mange frukt (men ikke alle) inneholder tyramin, inkludert bananer, fiken, druer, appelsiner, ananas og plommer. Tørket versjoner av disse inneholder mer konsentrerte doser av tyramin og bør spises i moderate mengder.

Kjøtt og fisk

Alderen kjøtt og fisk inneholder store mengder tyramin. Normalt inneholder fisk og kjøtt liten eller ingen tyramin, men hvis venstre til alder vil det samle store mengder av tyramin. Dette gjelder også for bearbeidet kjøtt, herunder spekemat, syltet kjøtt, kjøttpålegg, kjøtt biprodukter og suppebuljonger. Nivået av tyramin i disse kjøtt og fisk er høy nok til at de skal brukes med forsiktighet. En lunsj-kjøtt sandwich hver dag bør ikke være nok til å forårsake migrene eller cluster hodepine, men å spise en stor mengde alderen kjøtt i en sittende kunne. Hvis du opplever migrene eller cluster hodepine etter å ha spist alderen kjøtt, kan det være lurt å vurdere å unngå det hele sammen.

Soyaprodukter

Soya er et sunt alternativ til kjøttvarer generelt, men alle soyaprodukter inneholder tyramin, spesielt gjærede soyaprodukter. Dette avhenger av alder av både soyabønner som brukes, og i en alder av soya produktet. Hvis du lar din soya produkt sitte rundt for lenge, vil den begynne å bygge opp enda høyere nivåer av tyramin. Dersom soyabønne dyrkes for lang, vil den begynne å samle tyramin i seg selv, på toppen av tyramin som kan samle seg i soyaprodukter senere. Soyaprodukter med forhøyede nivåer av tyramin inkluderer soyasaus, tofu, miso og teriyaki saus.

Nøtter og sjokolade

Sjokolade ikke inneholder generelt mye tyramin. Imidlertid inneholder sjokolade ingredienser som kan utløse samme type cluster hodepine og migrene som tyramin gjør. Og selv om mutterne generelt ikke har en høy mengde av tyramin, de har vært kjent for å utløse de samme symptomer i tillegg. Hvis du lider av cluster hodepine og migrene, bør du unngå peanøtter, kokos og paranøtter.