Digidexo.com

Hva Fisk er høy i omega 3 fettsyrer?

Hva Fisk er høy i omega 3 fettsyrer?


Forskning har vist at dietter med den rette balansen av omega-3 og omega-6 fettsyrer har mange helsemessige fordeler, fra å senke sjansen for hjerteinfarkt til hamlet opp øyesykdom. Spise mat høy i omega-3 fettsyrer er en måte å sikre at du oppnå denne balansen. Fatty kaldt vann fisk er en av de beste kosten kilder for disse hjerte-sunt fett.

Laks

Laks er en kaldtvannsfisk kjent for å være rik på hjerte-helse fett. Fersk eller frossen laks har et høyt nivå av omega-3 fettsyre, med mer enn ett gram per tre-unse servering. Bekymringer om overfiske av laks og kvikksølvnivåer kan gjøre plukke rett type laks kinkig. Wild Alaskan laks pleier å ha de laveste kvikksølvverdier, mens atlantisk laks er truet av overfiske.

Sardiner

Sardiner er en av de beste valgene for fisk rik på omega-3 fettsyrer. De fleste sardiner har minst ett gram av dette fettet per porsjon, opp til 1,7 gram. Sardiner også en tendens til å være lav i kvikksølv og andre forurensninger.

Makrell

Makrellen er også en god kilde til omega-3 fettsyrer, med de fleste varianter som gir ett gram eller mer av det gode fettet per tre-unse servering. Imidlertid er konge makrell relativt lav i omega-3 samtidig som du har en av de høyeste kvikksølvnivåene blant fisk. Varianter som spansk, Atlanterhavet og Stillehavet makrell er høy i omega-3 som samtidig er lav i kvikksølv.

Flyndre

Flyndre og dens relative såle har omtrent en halv gram omega-3 per porsjon. De pleier også å være lav i kvikksølv nivåer.

Sild

Sild kan inneholde så mye som to gram omega-3 i en tre-unse servering. En liten fisk lav i næringskjeden, sild har også en tendens til å være lav i kvikksølv.

Fiskeoljekapsler

De som ikke liker smaken av fisk eller som er bekymret for miljøgifter kan også vurdere fiskeoljekapsler. Ifølge opplysninger fra National Institutes of Health, har testing av fiskeolje kosttilskudd vist de inneholder nesten ingen kvikksølv. Tar fiskeoljekapsler kan forårsake magesyke og "fishy" smaker burps, men dette kan reduseres ved å ta kosttilskudd med et måltid.

Betraktninger

Generelt, fettstoffer kaldt vann fisk har en tendens til å ha den høyeste omega-3 konsentrasjoner. National Institutes of Health og andre helseorganisasjoner sier at fordelene med å ta i hjerte-sunt fett fra fisk nesten alltid oppveier risikoen av å konsumere kvikksølv eller andre forurensninger. Hvis du er bekymret for forurensninger, hold deg til varianter kjent for å være lav i kvikksølv og har bare en eller to porsjoner fisk per uke. Du kan også oppsøke ikke-fisk kilder til omega 3, for eksempel valnøtter og linfrø.