Digidexo.com

Ice som behandling for leddgikt

Ice som behandling for leddgikt


Ikke alle typer artritt er de samme. Det finnes to hovedtyper (artrose og revmatoid) som krever ulike behandlinger. Og de fleste tror at varme er best for leddgikt, men dette kan ikke være sant. Enten is kan hjelpe leddgikt symptomer kan avhenge av hvilken type du har. I tillegg vil noen symptomer svare på is og andre vil ikke. Å vite forskjellen er kritisk.

Artrose

Artrose er en tilstand der leddene og deres brusk begynne å svekkes og slites bort. Den er den mest vanlige type og kan påvirke nesten alle ledd. Rygg, hofter og knær er ofte involvert. Du kan ha smerter, problemer med å utføre dag-til-dag-aktiviteter, stivhet, achiness og andre problemer.

Revmatoid Artritt

Revmatoid artritt er en betennelsestilstand som påvirker felles fôr. Smerter, tap av funksjon og stivhet oppstår. Flere kvinner enn menn har det, og det utvikler seg i etapper, i henhold til Arthritis Foundation. Det er preget av hevelse, varme og rødhet i utgangspunktet. Med tiden kan det til slutt bryte ned ben og brusk.

Ved å bruke Ice

Bruke is til å redusere betennelser og lindre sårhet, eller under en flareup (en periode når symptomene intensivere). Personer med reumatoid artritt kan bruke kaldt terapi oftere på grunn av den inflammatoriske naturen av sykdommen. Ice er ikke anbefalt for stivhet og vil ikke fremme avslapning.

Hvordan bruke Ice

Siden leddgikt påvirker leddene, som er merkelig formede, fleksible kjøleelementer eller en pose med knust is er best. The Arthritis Foundation foreslår å bruke en klut eller håndkle for å dekke isen for å beskytte huden. Ikke legg is over huden at det irritert eller har kutt, slitasje eller sår. Bruk is for ikke mer enn 20 minutter om gangen.

Betraktninger

Etter en behandling med is, sjekk huden din. Ifølge Artritt Foundation, hud med en lilla fargetone eller hevet støt, som elveblest, kan bety behandlingen var for lang eller for kaldt. Blemmer eller flekkete rød hud er også tegn til å overdrive. Prøv å flytte joint etter en behandling, slik at stivheten ikke satt i.