Digidexo.com

Matvarer for å slippe blodtrykket 10 Poeng

En av de beste strategier for å senke blodtrykket er gjennom kosten endres. En av de mest populære dietter som bidrar til å redusere og opprettholde blodtrykket er Dietary Approaches to Stop Hypertension (DASH) diett. Denne dietten kan senke blodtrykket "av noen få poeng på bare to uker,» melder Mayo Clinic. Ved å følge denne dietten, kunne blodtrykk slippe opp til 14 punkter. I kliniske studier, har denne dietten den "største blodtrykkssenkende fordeler,» melder det nasjonale hjerte, lunge og blod Institute.

Ta ansvar for din diett

Den primære matvarer som hjelper i å senke blodtrykket er frukt, grønnsaker, hele korn og lite fett dagbok. The Mayo Clinic antyder seks til åtte porsjoner med fullkorn per dag, åtte til 10 porsjoner med frukt og grønnsaker daglig, og to til tre porsjoner med magre eller fettfrie meieriprodukter per dag. Hele korn er best fordi de har mer fiber enn andre kornsorter. Hel-hvete pasta, grovt brød og brun ris er bedre valg enn sine vanlige eller hvite kolleger. Grønnsaker med fiber inkluderer tomater, brokkoli, søtpoteter og gulrøtter. Ferske og frosne grønnsaker er foretrukket over hermetisert på grunn av natriuminnholdet i hermetisk mat. Legg friske eller tørket frukt til måltider. Bønner, nøtter, linser og frø har fiber, men noen nøtter kan være i høy i kalorier og fett. Legg dem til din diett med måte. De har nødvendig fiber og næringsstoffer. De fleste (unntatt kokos) er lav i fett. Yoghurt, ost, melk og andre meieriprodukter bør være lav i fett eller fett gratis. Alle kjøtt valg bør begrenses. Måltidene bør ikke være sentrert rundt store kjøttretter. Fjern skinnet og noen synlig fett fra kjøttet før koking. Ikke friter mat. Grilling, broiling eller steking er å foretrekke. Lean valg av kjøtt er best for din helse og fisk er favoriserte over rødt kjøtt.

Tenk Low Sodium og Low Fat

For de som ønsker å senke blodtrykket, bør det daglige inntaket av natrium ikke overstige 1500 mg. Dette kan bety foregående mange pakket mat. Bearbeidet mat er mistenkt fordi mange av dem er høy i natrium. Lese etiketter er et must for å kontrollere blodtrykket. Selv ved valg av lav-natrium matvarer, kan det være vanskelig å holde under 1500 mg grense. Det lønner seg å vite hva slags mat inneholder skjulte mengder natrium. Senke fettinntak reduserer også helserisikoen forbundet med høyt blodtrykk. Ord som kan hjelpe deg å gjøre sunn mat valg er "gratis", "svært lav", "Low", "redusert" eller "mindre". Fettfri og natriumfritt valg er beste spill, ifølge American Heart Association. Lav-natrium og lav-fett er vanligvis sunne valg. Redusert fett og mindre fett eller natrium må overvåkes. Bevissthet om dine matvalg og rammer er nøkkelen til å slippe blodtrykket.