Digidexo.com

Hvordan øke frukt og grønnsaker forbruk

Det er ingen hemmelighet at frukt og grønnsaker er stappfulle av vitaminer, fiber, antioksidanter og andre næringsstoffer som kroppen din trenger for å holde seg sterk og sunn; men det kan være vanskelig å konsumere den anbefalte mengden av råvarer hver dag når du tenker på grønnsaker og frukt som kjedelig og utilfredsstillende. Heldigvis variasjon og allsidighet av disse naturlige matvarer betyr at det er utallige måter å gjøre selv den mest ulidelig frukt og grønnsaker i smakfull og tilfredsstillende måltider.

Hvordan øke frukt og grønnsaker forbruk

•  Sett av en time hver uke for å hogge og forberede frukt og grønnsaker, helst snart etter at du bringe dem hjem fra butikken: vaske alle produsere, skrell om nødvendig, og kuttet i biter størrelse biter før lagring i lufttette beholdere. Du er mer sannsynlig å snack på frukt og grønnsaker og legge dem til måltider om de er klare til å spise.

Monter en stor fruktsalat med din favoritt frukt en eller to ganger hver uke og snack på det hver dag; en rekke pre-cut frukt er mer interessant, velsmakende og visuelt tiltalende enn et enkelt stykke frukt.

Damp og puré grønnsaker som poteter, yams, gulrøtter, blomkål eller neper og legge til bunnen av supper for å gi en tykk, kremet konsistens uten fett og kalorier av ekte krem.

Shred eller terninger grønnsaker og legge til pasta saus som det varmer på komfyren før servering over pasta eller kylling; vil du knapt legge merke til teksturen og smaken av slike ørsmå biter av grønnsaker når de er kombinert med en smaksrik saus.

Dypp skjære opp frukt som jordbær, bananer, bringebær, fersken og kirsebær inn pisket krem eller sjokoladesaus til en sunn dessert.

Legg en liten mengde av deilige matvarer til dine grønnsaker for å gjøre dem om til en tilfredsstillende matbit eller mini-måltid: top en stor bakt potet med dampet brokkoli og smeltet ost; dryss brunt sukker over en kokt yam og legge en liten klapp på smør; eller kutte søtpoteter i lange strimler, duskregn med olivenolje og tilsett en dusting av salt og pepper før steking dem i sprø søtpotet pommes frites.

Prøv en ny grønnsak oppskrift hver uke. Mange kokker bruker oppskrifter for å legge smak til hoved kjøtt eller pasta selvfølgelig bare for å tjene det sammen blid og kjedelig dampede grønnsaker; i stedet, søk kokebøker for oppskrifter som setter grønnsaker i søkelyset ved å legge krydder, oljer eller andre ingredienser som gjør det meste ut av sine unike smaker.

Hint

  • Plukk ut en ny grønnsak eller frukt fra matbutikken hver måned; i dag, er supermarkeder fylt med eksotiske råvarer som går langt utover de grunnleggende brokkoli og gulrøtter.