Digidexo.com

Årsaker til Esophageal Striktur

Hva er Esophageal Striktur?

Øsofagus Innsnevringen er innsnevring av spiserøret, i røret som fører fra munnen til magen. Når vevet i spiserøret blir betent, kan den svelle opp på en måte som ligner på tilstoppede arterier. Hvis arrvev eller betente vevsblokker spiserøret, kan maten ikke passerer gjennom så lett. Er vanskeligere å svelge, eller i noen tilfeller smertefull. ECureMe lister to viktigste årsakene til esophageal striktur: øsofagitt og gastroøsofageal reflukssykdom.

Øsofagitt

Esophagitis oppstår når den nedre delen av spiserøret koplet til magen blir infisert. Når vevet blir infisert, varmer den opp for å ødelegge invaderende bakterier, og utvider seg på grunn av den ekstra varme. Esophageal striktur ofte oppstår på grunn av unormal funksjon av spiserøret, slik som overdreven oppkast, ifølge Pasient Health International. Hvis du spiser for mye mat, vil syren i magen bygge opp og inn i spiserøret. Dette er hva brenningen i syre refluks faktisk er. I motsetning til magesekken, spiserøret gir ikke en beskyttende foring, slik at sår kan danne.

Gastroøsofageal reflukssykdom

Den andre vanlige årsaken til esophageal striktur er GERD, eller gastroøsofageal reflukssykdom. En grunn GERD utvikler er hiatal brokk. Hiatal brokk oppstå når den nedre spiserørlukkemuskel, som skiller den fra magen i spiserøret, beveger seg over membranen. Den NDDIC lister opp andre livsstil og kosthold valg som bidrar til GERD, slik som fedme, graviditet og røyking. Noen vanlige matvarer som forårsaker GERD er koffeinholdige produkter, stekt mat og tomatbaserte produkter som spaghetti saus. Hvis du lider av GERD, spise små måltider ofte. Unngå å ligge nede i tre timer etter måltider, fordi tyngdekraften fra stående vil holde magesyre siver inn i spiserøret.