Digidexo.com

Akupressur vs. Akupunktur

Både akupressur og akupunktur er basert på den samme tradisjonell kinesisk medisin (TCM) teori om meridianer. Meridianer er linjer av energi som strømmer gjennom kroppen; de er tenkt å være nærmere til overflaten av huden på visse punkter. Disse poengene blir deretter behandlet av administrasjonen av nåler, kjent som akupunktur, eller gjennom manipulering av fingertuppene, kjent som akupressur. Disse behandlingene er antatt å være i stand til å bøte på et bredt spekter av sykdommer.

Historie

Ifølge American Association of Acupuncture & Oriental Medicine, bruk av akupunkturpunkter og meridiansystemet i TCM er over 5000 år gammel. Den troen på at mange sykdommer forårsakes eller påvirkes av strømmen av en energi gjennom legemet kalt "chi" er sentralt til teorien om både akupressur og akupunktur. Når chi stagnerer, oppstår sykdom, og stimulere de punkter hvor energien blir blokkert lar energien gå tilbake til normal og reversere sykdom. I løpet av sin utvikling, har meridian systemet kartlagt tusenvis av disse akupunkturpunkter på menneskekroppen.

Akupressur

De fleste akupressur administreres i USA av utøvere som har fullført en 3 til 4-årig utdanning i TCM, som vanligvis inkluderer også en grundig studie av kinesiske herbology. Utøvere av akupressur kommer fra ulike bakgrunner, men er vanligvis massører som har studert akupunkturpunkter som en av mange massasje modaliteter i massasje skolen.

Akupunktur Forskning

Akupunktur er en av de få metoder for alternativ helse i USA som ikke har faktisk noe støtte av den ordinære medisinske establishment. Mange helse forsikringsselskaper dekker akupunktur behandlinger for ulike forhold, spesielt smerte. I en studie publisert i Archives of Internal Medicine i september 2007, tyske forskere gjorde en streng randomisert, multisenter, dobbelblind, parallell-gruppe studie med tre grupper på akupunktur for lave ryggsmerter. De konkluderte med at lave ryggsmerter gjorde faktisk bedre etter akupunktur i minst 6 måneder, og var dobbelt så effektiv som konvensjonell terapi.

Akupressur Forskning

Accupressure har ikke blitt studert så mye mer som sin motpart vel kjent, men det kan være like effektive, i hvert fall i nødssituasjoner som kvalme og oppkast. I en studie publisert i Anesthesia Analgesi i 2002, fant østerrikske forskere at ved å trykke på aku-punkt K-K9, var de i stand til å lindre kvalme og oppkast hos kvinner etter gynekologisk kirurgi med opptil 40 prosent.

Betraktninger

Akupunktur er egentlig bare en spesialisert og mer presise formen av teknikken med å manipulere akupunkturpunkter for å oppnå ønskede resultater. Det kan være mer effektive ved behandling av noen sykdommer, men kan ikke være nødvendig når enkle akupressur vil gjøre.