Digidexo.com

Fordeler med hvitløk saft i Vekttap

Hvitløk er en urt kjent for sin besk duft og smak. Brukes i et bredt utvalg av oppskrifter, legger det smaken til de fleste ethvert måltid og har også blitt kreditert med mange helsebringende egenskaper. Likevel visste du at hvitløk hjelpemidler i vekttap også? Hvitløk juice i særdeleshet kan være spesielt gunstig hvis du prøver å gå ned i vekt. Her er alt du trenger å vite om dette miraklet urt.

Hva det er

Hvitløk juice er en flytende olje som er hentet fra en solid fedd hvitløk. For å få hvitløk juice, bruk en hvitløkspresse til å presse denne oljen ut av flere fedd hvitløk. Den resulterende væsken vil ha en mer konsentrert hvitløk smak enn fedd verket. Du kan også kjøpe prepackaged hvitløk juice, som ofte kommer i krukker eller spray flasker og kan finnes i de fleste dagligvarebutikker.

Hvorfor fungerer det

Hvitløk inneholder sammensatte allicin, først oppdaget i 1944 av vitenskaps Chester J. Cavallito. Allicin er det som gir hvitløk sin stikkende lukt, men det tilfører også hvitløk med kraftig antimikrobielle, antibakteriell og soppdrepende egenskaper. Allicin gir hvitløk med beskyttelse mot sopp, insekter og mange typer bakterier mens den er økende, og det gir mennesker med lignende beskyttelse når det forbrukes. Imidlertid er allicin ofte oppbrukt når hvitløk er kokt, noe som betyr at hvitløk juice har flere helsemessige fordeler enn kokte hvitløk.

Vekttap fordeler

For de som prøver å gå ned i vekt, gir hvitløk juice et vell av fordeler. Først hjelper allicin i hvitløk juice skjærer gjennom usunt fett og for å redusere sine nivåer i kroppen, noe som kan være en av de vanskeligste tingene for en dieter å gjøre. Hvitløk juice bidrar også til å regulere kolesterol ved å senke nivået av LDL - det dårlige kolesterolet - og øke nivåene av HDL - det gode kolesterolet - nok et mål for mange prøver å gå ned i vekt. I tillegg kan hvitløk juice bidra til å bryte opp klumper i blodet, og dermed redusere risikoen for hjerteinfarkt og slag, en stor risiko for de som er overvektige.

Andre fordeler

Hvitløk juice inneholder også antioksidanter vitamin C og E og mikronæringsstoffer selen. Hvitløk saft hjelpemidler i forebygging av flere typer kreft, inkludert kreft i tykktarm, lunge og spiserøret. Det dreper også sopp, gjær og mange typer av bakterier, deriblant Staphylococcus og Salmonella.

Potensielle farer

Toksinet botulisme kan vokse i rå hvitløk hvis det er lagret i olje ved romtemperatur, eller i kjøleskapet, i lange perioder av gangen, så pass på å sjekke helsen av din hvitløk før du bruker den til å lage hvitløk juice. Hvitløk har vært kjent for å hemme flere antikoagulerende reseptbelagte medisiner som brukes i kirurgi, og det kan utløse allergi hos noen som bruker den. Allicin i hvitløk juice kan også være et irritasjonsmoment, så vær forsiktig med å få den på huden din, og spesielt unngå å få det i øynene dine. Allicin kan også forårsake irritasjon i fordøyelseskanalen. Sørg for å rådføre seg med legen din dersom du har noen bivirkninger fra bruk av hvitløk juice.