Digidexo.com

Grunner for ikke å miste vekt tross diett og mosjon

Hvis du følger en flittig kosthold og mosjon plan, men du fortsatt ikke mister vekt, andre faktorer er åpenbart på jobb. Årsakene kan variere, men det viktigste punktet er å forsøke å finne ut hva som foiling din innsats og for å sørge for at ingen alvorlige helseproblemer er involvert.

Hvorfor du ikke mister vekt

En grunn til at du ikke kan miste vekt til tross for kosthold og mosjon er at trening og kosthold plan i seg selv er feil. Holde en matdagbok i en uke kan ofte avsløre uoppdaget diett busters: en latte her, happy hour drinker der. Kanskje du tar i mer kalorier enn du er klar eller at du ikke trener konsekvent eller iherdig nok. Ifølge British Journal of Sports Medicine, kan noen mennesker trene regelmessig, men er ellers stillesittende i hverdagen. På den annen side er det viktig å tillate muskelvev å reparere seg selv mellom trening. Ellers kan musklene progressivt bli mindre, noe som fører til en reduksjon i metabolisme.
Stress kan også være en faktor i unnlatelse av å gå ned i vekt. Stress utløser produksjon av kortisol, et hormon innblandet i fett rundt midsection. I tillegg "kortisol driver også appetitten, særlig for ting som er søt, fet og trøstende," ifølge Shawn M. Talbott, Ph.D., forfatter av "The Cortisol Connection."

Kronisk søvnmangel kan også bidra til en unnlatelse av å gå ned i vekt. Forskning ved University of Chicago fant at søvnmangel kan føre til insulinresistens og en reduksjon i leptin, et hormon som påvirker en følelse av metthet, eller fylde. Virkningene av mangel på søvn har vist seg å dukke opp etter bare fem dager med fire timers søvn eller mindre per natt, ifølge Eva Van Cauter, Ph.D., forsker ved University of Chicago.
Kortere dagslys timer kan også føre til økt kaloriforbruk. Raymond W. Lam, MD, professor i psykiatri ved University of British Columbia, sier at mindre eksponering til dagslys kan redusere nivåene av serotonin og dopamin, som fører til cravings for karbohydrater og søtsaker. Tar en 15 til 20 minutters spasertur midt på dagen kan bidra til å motvirke denne effekten.
En skjult helseproblem kan også være den skyldige i å forebygge vekttap. Skjoldbrusk sykdom er en anerkjent årsak til vektøkning på grunn av en nedgang i stoffskiftet. Noen medisiner har også vektøkning som en bivirkning, inkludert prevensjon, noen antidepressiva og diabetes medisiner. Du bør søke råd fra en lege for å utelukke medisinske årsaker for unnlatelse av å gå ned i vekt.
En annen vurdering er at dine vekttap mål kan være urealistisk. Hvis din vekt og kroppsmasseindeks (BMI) er innenfor en sunn vekt rekkevidde, kan det hende du ikke trenger å gå ned i vekt. Du kan også ha en genetisk tendens til å få og beholde vekten, ifølge Martica Heaner, MA, M.Ed, forfatter av "Cross-Training for Dummies". Men det er ingen grunn til å forlate et sunt kosthold og mosjon plan, selv om det endelige målet er ikke å gå ned i vekt.