Digidexo.com

Hva er Tegn og symptomer på høyre side Hjerte Blokkering?

Hjertet, et knyttnevestore muskler i brystet, pumper blod gjennom kroppen til å forsyne den med oksygen og andre næringsstoffer. Høyre side hjerte blokkering indikerer okklusjon av den høyre koronararterie, arterien som opprettholder en tilførsel av blod fra aorta til bunnen av den venstre ventrikkel, så vel som 90 prosent av den høyre ventrikkel. Når denne arterien er blokkert, blir blodstrøm til disse deler av hjertet reduseres og hjertemuskelen ikke mottar sin påkrevde blod eller oksygen.

Symptomer

De vanligste symptomene på høyre side hjerte blokkering inkluderer angina (brystsmerter, trykk eller tetthet), magesmerter, smerter i armen, kortpustethet eller ekstrem tretthet. Når den høyre koronararterie er fullstendig blokkert, kan et hjerteinfarkt oppstå. Indikasjoner på hjerteinfarkt er lik symptomene på en riktig koronar blokkering, men mer intense.

Risikofaktorer

En rekke risikofaktorer bidrar til høyre side hjerte blokkering, inkludert fedme, røyking, hypertensjon (høyt blodtrykk), høyt kolesterol, diabetes, fysisk inaktivitet og høy forekomst av stress. Normal aldring øker også risikoen for koronar blokkering. Menn med disse risikofaktorene er vanligvis mer disponert for å utvikle hjerte blokkeringer. Koronarsykdom forekomst hos kvinner stiger etter menopause. Skulle du oppleve noen av de nevnte risikofaktorene, diskutere forebyggende kurs av handlingen med din lege.

Når å se din lege

Hvis du mistenker at du har et hjerteinfarkt, ringe 911 eller din lokale nødhjelpstjenester leverandøren umiddelbart. Hvis krise tjenester er ikke tilgjengelig, har noen transportere deg til nærmeste sykehus umiddelbart.

Snakk med legen din hvis du har noen av de tidligere nevnte risikofaktorer for koronarsykdom. Legen din kan være lurt å bestille tester for denne tilstanden, spesielt hvis varselsymptomene på trange arterier er til stede. Aggressiv behandling av disse risikofaktorene vil bli anbefalt selv om du ennå ikke er symptomatisk. Tidlig diagnose og behandling vil bremse eller stoppe utviklingen av sykdommen, og kan forebygge forekomsten av hjerteinfarkt.

Forebygging

Binde seg til en sunn livsstil vil fremme arterie helse og forebygge utviklingen av høyre hjerte blokkering og generell kardiovaskulær helse. Øk mengden av fysisk trening, spise sunn mat, opprettholde en sunn vekt, redusere og håndtere stress og slutte å røyke. Søke behandling hvis du lider av diabetes, høyt kolesterol eller høyt blodtrykk. Begrense mengden alkohol du inntar til ikke mer enn én drink per dag for kvinner og ikke mer enn to drinker per dag for menn.

Behandling

Ulike medisiner brukes til å behandle høyre side hjerte blokkeringer inkludert aspirin eller en resept blod tynnere, kolesterol-modifisere medisiner, betablokkere for å bremse pulsen og redusere blodtrykket, og nitroglyserin å kontrollere brystsmerter. Skulle mer aggressiv behandling anses nødvendig, hjertekateterisering, ballong angioplastikk og atherektomi prosedyrer er vanlig. Under en hjertekateterisering prosedyre, er et lite kateter settes inn i en skjede og dirigert til ditt hjerte, slik at kirurgen kan bestemme hvordan vi skal gå videre. Ballong angioplastikk utføres deretter å utvide blodårene og øke blodgjennomstrømningen. En atherektomi består av å sette inn en sliping kateter for å bryte blokkeringer i små biter som er feid bort i blodet ditt. Koronar bypass er en mer invasiv prosedyre utført for å direkte blodstrømmen rundt den blokkerte eller innsnevrede koronararteriene.