Digidexo.com

Tegn og symptomer på atrieseptumdefekt som voksen

Atrieseptumdefekt (ASD) er i utgangspunktet et hull i hjertet. Denne tilstanden er til stede ved fødselen, men kan forbli udiagnostisert inntil en person er godt inn i voksenlivet. I noen tilfeller, lukker et lite hull på egen hånd i spedbarnsalder. Men hvis en person kommer til voksenlivet før feilen er funnet, er vanligvis feilen større. Når symptomene begynner å oppstå, er åpen hjertekirurgi vanligvis nødvendig å reparere skaden. Det er vanligvis utvikling av symptomer som voksen som fører til oppdagelsen av ASD.

Hjerteproblemer

De viktigste tegn og symptomer på en ASD er hjerteproblemer. Disse problemene varierer fra person til person. Små defekter vanligvis ikke forårsaker noen symptomer. Men større atrial septal defekter gjør. Et symptom på en mulig ASD er bilyder. Dette er en "susende lyd som kan høres gjennom et stetoskop" rapporterer Mayo Clinic i sin artikkel "atrieseptumdefekt." Heart hjertebank kan også forekomme. Arytmier er også et mulig tegn. Med arytmier, hjertet slår uregelmessig. The American Heart Association sier at hjertesvikt kan være et tegn på ASD. Hvis defekten er blitt uoppdaget i mange år, er det sannsynligvis skade på hjertet. I noen tilfeller kan skaden være omfattende.

Lungeproblemer

Hoved lunge symptom på en mulig ASD er kortpustethet. Dette kan være spesielt merkbart mens du trener eller delta i andre aktiviteter, rapporterer Mayo Clinic. Å ha mange lungeinfeksjoner i løpet av årene er et annet tegn. Ifølge Mayo Clinic, er pulmonal hypertensjon et annet tegn på en atrial septumdefekt. Med en udiagnostisert ASD "økt blodstrøm til lungene øker blodtrykk i lungearteriene", og dette er pulmonal hypertensjon. I sjeldne tilfeller, folk med langsiktig pulmonal hypertensjon utvikle irreversibel lungeskade. Denne tilstanden kalles Eisenmenger syndrom.

Andre symptomer og tegn

Fatigue er et vanlig symptom på de med ASD. En person blir lei etter noen aktivitet, uansett hvor mild. The Mayo Clinic sier at hevelse i magen, hender og føtter og en blålig farge på huden er også tegn på en atrieseptumdefekt. Besvimelse er et annet tegn på ASD, melder American Heart Association. Selv et slag kan være et tegn på en atrieseptumdefekt, ifølge Mayo Clinic.