Digidexo.com

Forekomsten av hjertesykdom

Forekomsten av hjertesykdom


Hjertesykdom er nummer én på verdensbasis morder av både menn og kvinner. Denne sykdommen er ansvarlig for 40 prosent av alle dødsfall i USA, mer enn alle kreftformer til sammen. Mange typer hjertesykdommer kan forhindres og behandles både. De fleste av disse behandlingene innebærer sunne livsstilsendringer, godt kosthold og rikelig med mosjon.

Definisjon

Hjertesykdom eller kardiomyopati er et begrep som dekker et bredt utvalg av forskjellige tilstander og sykdommer som påvirker hjertet. Hjertesykdom er en tilstand som påvirker hjertets evne til å fungere normalt. Dette kan innebære smalere eller blokkert blodårer, noe som kan føre til hjerteinfarkt, brystsmerter (angina) eller hjerneslag.

Priser

Før høy alder, dødelighet av hjertesykdom er høyere blant svarte enn hvite. Svarte kvinner har en dødsrate 35 prosent høyere enn hvite kvinner. I alderen under 75, den svarte kvinnelige dødeligheten av hjertesykdom er mer enn 71 prosent høyere enn for hvite kvinner.

Forekomsten av hjertesykdom og dødelighet er høyere på de lavere nivåene av den sosioøkonomiske stigen. De største forbedringene i dødelighet av hjertesykdom er sett i de høyeste nivåene av inntekt og utdanning.

AHA Position

The American Heart Association (AHA) har fastslått visse faktorer som øker risikoen for hjertesykdom. Tobakksrøyking øker risikoen for hjertesykdom. Stress har også vært forbundet med hjertesykdom, men så langt i hvilken grad ikke er kjent. Likevel, jo flere risikofaktorer du har, jo høyere er sjansen stor for at du vil utvikle hjertesykdom.

Uunngåelige faktorer

Noen store risikofaktorer som økende alder kan ikke endres. Ifølge AHA, "over 83 prosent av folk som dør av koronar hjertesykdom er 65 år eller eldre." Ved økt alder, når en kvinne har et hjerteinfarkt hun er mer sannsynlig å dø i løpet av få uker, mens menn har en tendens til å overleve lenger. Menn, derimot ha en større risiko for hjerteinfarkt enn kvinner, og de har ofte dem tidligere i livet.

Den arvelighet faktor kan ikke endres. Hvis du har foreldre som lider av hjertesykdom, har du en høyere sjanse for å utvikle sykdommen.

Flere afrikanske amerikanere enn Caucasianstend lider av høyt blodtrykk (hypertensjon), noe som øker risikoen for hjertesykdom.

Modifiserbare faktorer

Det er store risikofaktorer som du kan behandle eller kontroll ved å endre din livsstil. En av disse er å røyke. A "røyker risiko for å utvikle koronar hjertesykdom er 2 til 4 ganger så stor som ikke-røykere," ifølge American Heart Association. Så slutte å røyke for å redusere risikoen for hjertesykdom.

Nonsmokers som rutinemessig blir utsatt for passiv røyking har en økt risiko for sykdommen. Høyt kolesterol og høyt blodtrykk både øke mengden av arbeid hjertet har å gjøre, dermed øker risikoen for et angrep eller andre hjertesykdommer.

Fysisk aktivitet til å gå ned i vekt er viktig ved forhindring av hjertesykdom. Moderat til intens aktivitet vil bidra til å kontrollere blodtrykket og unngå fedme, en annen risikofaktor. Overflødig kroppsfett øker blodtrykket og kolesterol, både alvorlige faktorer som bidrar til forekomsten av hjertesykdom.