Digidexo.com

Hvordan administrere et vitamin B Injeksjon i deltamuskelen

Administrere en Vitamin B-injeksjon i deltamuskelen er ikke en vanskelig oppgave, men krever litt kunnskap og praksis. Vitamin B er gitt som en intramuskulær injeksjon. Dette betyr at nålen går direkte inn i muskelen til å levere medikamenter.

Hvordan administrere et vitamin B Injeksjon i deltamuskelen

Klargjøring av injeksjonen

Vask hendene med såpe og varmt vann. Fjern en engangssprøyte med kanyle fra wrapper. Fjern lokket til glasset med vitamin B.

Tørk toppen av hetteglasset med en spritserviett. Tillat alkohol for å tørke.

Fjern hetten fra nålen og trekke luft inn i sprøyten. Mengden luft trekkes inn i sprøyten skal være den eksakte mengden av foreskrevet vitamin B som vil bli gitt. Bekreft for å være sikker på at dosen av vitamin B som blir administrert. Sett nålen inn i toppen av vitamin B-hetteglasset og injisere luft inn i hetteglasset.

Hold tommelen mot sprøytestempelet og invertsukker sprøyte og hetteglass. Nå ampullen vil være i luften, og i bunnen av sprøyten vil bli vendt nedover.

Slipp press på sprøytestempelet. Sakte la medisiner for å komme inn i sprøyten. Prøv å holde luftbobler til et minimum. Når den korrekte mengden av medisin er i sprøyten, trekk ampulle av toppen av nålen.

på sprøyten med fingrene for å slippe eventuelle luftbobler og nøye utvise dem fra sprøyten ved å trykke lett på stempelet.

Å forvalte Injection

•  Tørk den øverste tredjedel av overarmen med en spritserviett og la det tørke.

8. Ta tak i deltamuskelen mellom finger og tommelen på den ikke-dominante hånden og hold den.

9. Hold sprøyten som en dart med den dominerende hånden og press nålen i deltamuskelen. Injeksjonen skal gå inn i muskelen omtrent to fingerbredder under skulderen.

Trekk tilbake på stempelet litt for å være sikker på at nålen ikke inn i en blodåre. Det vil bli blod inn i sprøyten under trekke tilbake dersom et fartøy ble skadet.

Trykk stempelet til medisiner har kommet inn i muskelen. Fjern nålen fra armen. Bruk kraft til området med en bomullsdott i et minutt og bruke et plaster hvis nødvendig.

Hint

  • Injisering i deltamuskelen av overarmen er enklest når en annen person administrerer medisiner. Det er vanskelig å riktig selv injisere i deltamuskelen.
  • Dersom du ser blod i sprøyten når tegning tilbake, fjern nålen og kast sprøyten med medisinering. Starte prosessen på nytt og injisere et annet sted.