Digidexo.com

Patofysiologi av Dengue Hemoragisk Feber

Patofysiologi av Dengue Hemoragisk Feber


Denguefeber, en smittsom sykdom som overføres av Aedes aegypti mygg, smitter mellom 50 millioner og 100 millioner mennesker verden over hvert år. Også kjent som breakbone eller dandy feber, denguefeber finnes i tropiske og subtropiske strøk av verden. Eksponering for flavivirus som forårsaker dengue feber resulterer i en av tre pathophysiologies: dengue feber, jo mer alvorlig dengue hemoragisk feber (DHF) eller dengue sjokksyndrom.

Overføring av Dengue Fever

Denguefeber blir overført bare gjennom en infisert moskito eller ved kontakt med blod av en som er aktivt infisert med en av de fire virus ansvarlige for feber. Infeksjon med en av disse virusene generelt gir immunitet fra denguefeber for så mye som et år etter at sykdommen. Et lite mindretall av tilfeller av denguefeber utvikle seg til alvorlige former av feber, DHF eller dengue sjokksyndrom, som krever sykehusinnleggelse.

Symptomer på Dengue Fever

Tidlige symptomer på denguefeber er hodepine, frysninger, ryggsmerter, feber, kvalme og leddsmerter. Den innledende feber kan være så høyt som 104 grader Fahrenheit ved utbruddet av sykdommen og enkeltpersoner kan utvikle sterke smerter i bena og bak øynene. Et utslett som består av usammenhengende lyse røde flekker kan utvikle seg over kroppen etter de første dagene av sykdommen.

Time Frame: Dengue infeksjon

Etter fem til åtte dager inkubasjon, enkeltpersoner smittet med denguefeber utvikler symptomer brått. De første symptomene på dengue feber vare rundt seks til syv dager. Den feber klatrer raskt i de første 48 til 96 timer av sykdommen, og deretter kan brekke for en dag før heve raskt igjen. Denne andre fasen av feber er ofte når et utslett kan vises på beina eller brystet.

Diagnostisering av Dengue Fever

En diagnose av dengue feber er vanligvis ikke regnes med mindre personen har vært i et tropisk sted der viruset er til stede, for eksempel Mellom-Amerika, Sør-Amerika, Afrika eller Asia. Klinisk kan personer med denguefeber utvikle et lavt antall hvite blodlegemer etter den andre dagen av sykdom. Dette lavt antall hvite blodlegemer, kombinert med "dengue triaden" av feber, utslett og hodepine, representerer de vanligste diagnostiske kriteriene for dengue feber.

Forebygging av Dengue Fever

Denguefeber kan bare forebygges ved å unngå reiser til de tropiske steder hvor sykdommen er til stede. Hvis reiser til tropiske strøk ikke kan unngås, bør reisende bruke mekaniske og kjemiske metoder for å unngå myggstikk. Når kontrakt, behandling av dengue feber inkluderer vanligvis hvile og feber / smertebehandling. Total utvinning fra denguefeber kan ta flere uker.

Dengue Fever: Tropiske og subtropisk klima

Dengue feber er ikke til stede i USA, selv om Centers for Disease Control rapporterer at 100 til 200 tilfeller av denguefeber er brakt til USA hvert år. Denguefeber anses endemisk i tropiske og subtropiske områder og utbrudd har skjedd i Jomfruøyene, Karibia og Puerto Rico.