Digidexo.com

Hvordan få testet for bendelorm

Hvordan få testet for bendelorm


En bendelorm er et medlem av klassen Cestoda. Mennesker som regel fungere som hovedvert for den voksne, som legger egg som er gått ut i avføringen. En mellomverter får i seg eggene gjennom fekal forurensning av maten. Larvene encyst i vevet av de mellomverter, som deretter inntas av mennesker, hvor den modnes for å fullføre syklusen. Slik tester for bendelorm utføres.

Hvordan få testet for bendelorm

•  Undersøk avføringsprøver mikroskopisk å oppdage infeksjoner av bendelorm som slipper sine egg eller kroppssegmentene direkte inn i avføring. Hymenolepis nana er den vanligste bendelorm i USA og lett oppdages med denne metoden.

Bruk 02:58 avføringsprøver for å øke sjansene for å finne bendelorm egg. Denne testen er relativt ufølsom fordi egg og segmenter er utgitt med ujevne mellomrom og kan være helt fraværende til tider.

Ta en cellofan tape pinne av perianal området. Denne metoden oppdager 85 til 90 prosent av taenia saginata infeksjoner.

Ta en serie med magnetisk bildebehandling resonans (MR) skanner i saker som gjelder encysted larver, spesielt rundt det sentrale nervesystemet. Dette avbildningsteknikk er nyttig i diagnostisering neurocysticercosis. En computertomografi (CT) kan være mer følsomme i å oppdage små forkalkede cyster.

Bekreft bendelorm infestation med immunologisk testing. Denne type test krever en blodprøve, og er meget spesifikk og sensitiv. Eksempler innbefatter komplementbinding, enzymbundet immunosorbent assay, hemagglutinering, immunoblot og radioimmunoassay.