Digidexo.com

Behandlinger for Helvetesild hos barn

Behandlinger for Helvetesild hos barn


Vannkopper er vanligvis ansett for å være en barndom sykdom, mens helvetesild er oftest assosiert med voksne. Men når en mor-å-være får vannkopper i løpet av en viss periode i løpet av svangerskapet, hennes baby kan bli smittet med sykdommen og kan utvikle helvetesild i løpet av barndommen. En barnets symptomer kan være forskjellig fra en voksen symptomer, men barn fortsatt trenger behandling for å holde dem komfortable under den smertefulle løpet av helvetesild.

Definisjon

Helvetesild er en infeksjon som er utløst av det samme viruset (varicella zoster) som forårsaker vannkopper. Det har en tendens til å påvirke den ene side av legemet, i motsetning til vannkopper blemmer, som vanligvis er spredt ut over den nødstilte personen hele kroppen.

Årsak

Helvetesild oppstår vanligvis på et tidspunkt etter at en person har hatt vannkopper. Etter blemmer har helbredet og vannkopper har gått sin gang, forblir viruset latent i nerveceller nær ryggmargen. Det kan være inaktiv i mange år, eller tiår. På et tidspunkt, kan det bli aktiv igjen og forårsake en ny infeksjon. Det jobber seg ned nervefibrene i huden, men i stedet for vannkopper, forårsaker den karakteristiske smertefulle utslett av helvetesild.

Time Frame

Selv om helvetesild er mest vanlig hos de som er over 60 år, kan det skje i alle aldre. Om 2,5 tilfeller i 1000 skje til personer mellom 20 og 50. Hvis et barn blir født til en kvinne som kom ned med vannkopper opp til 21 dager før fødselen, kan han utvikle helvetesild tidlig i livet. Ofte disse babyer er født med et tilfelle av vannkopper eller komme ned med det i et par dager. En tredjedel av dem vil også utvikle helvetesild etter alder fem.

Symptomer

Når et barn blir klar til å ha en helvetesild utbrudd, hans symptomer vanligvis skiller seg fra voksne. Mens voksne kan føle influensalignende symptomer, ungdommene er ofte symptom fri før de bryter ut i et utslett. Det vil være avlinger av blemmer som vises på en rød bunn, og nye blemmer vil fortsette å dukke opp i en uke til 10 dager. Til slutt vil de danne en skorpe og falle av på egenhånd. Vanligvis vil det ikke være noen merkbar arrdannelse. Barn med helvetesild er smittsomt, men de som er utsatt vil utvikle vannkopper i stedet for helvetesild.

Behandling

Barn som kommer ned med helvetesild kan behandles symptomatisk. Ifølge eMedTV, bør de bli badet daglig for å hindre utvikling av sekundære infeksjoner. Sine negler bør være trimmet til å kontrollere overdreven skrape. Fordi helvetesild er smertefulle, kan kule komprimerer eller vaskekluter dyppet i kaldt vann brukes til å lindre smerten. Distraksjoner kan bidra til å få barnets sinn av de fysiske effektene. La henne se på TV, spille videospill, lese, farge eller gjøre noe annet engasjerende aktivitet som tar konsentrasjonen.

Hvis smertene plager barnet, kan du administrere paracetamol for å lindre den. Du kan lindre kløe med antihistaminer.