Digidexo.com

Årsaker til Carpal Tunnel Syndrome

Årsaker til Carpal Tunnel Syndrome


Innenfor hånden er åtte ben som danner formen av en U. Dette er carpal tunnel. Strekker seg over disse beina er et ligament som fungerer som et tak, og i løpet av ligament er en nerve som kalles median nerve. Nerven styrer følelsene du har i håndflaten og fingrene. Hvis tunnelen i hånden blir komprimert, utvikler trykket i hånden og håndleddet, og blodstrømmen reduseres. Du vil da begynne å oppleve smerte, svakhet og en kriblende følelse. Det er mange årsaker som kan bidra til tilstanden.

Repeterende bevegelser

Det var en gang generelt antatt at å skrive på en datamaskin kan føre til carpal tunnel syndrom. Men ifølge en studie gjort ved Harvard Medical School, overdreven databruk ikke nødvendigvis resultere i tilstanden. Folk som gjør sy, rengjøring eller montering-line type arbeid er mer sannsynlig å utvikle symptomer på carpal tunnel syndrom.

Graviditet

Graviditet kan føre til carpal tunnel syndrom som kvinner får ekstra vekt eller beholde væske. Men symptomene forsvinner vanligvis når babyen er født.

Helsetilstand

Sykdommer som diabetes, revmatoid artritt og lupus kan forårsake carpal tunnelsyndrom. Skjoldbrusk forhold, overgangsalder eller hormonelle forstyrrelser kan også være faktorer. Ifølge Mayo Clinic, når amyloids (unormale proteiner) form i benmargen, dette kan også forårsake symptomer på carpal tunnel syndrom.

Skader

Hvis du utvikler en skade eller lider et traume i håndleddet, har du en høyere sannsynlighet for å utvikle carpal tunnel syndrom. Forstuing eller brudd kan føre til hevelse som gjelder press på median nerve. En skade eller andre traumer kan forstyrre fingerbevegelser på grunn av klemming av median nerve.

Kjøring

For mye tid bak rattet kan føre til carpal tunnel syndrom, ifølge Science News. "Gjentatt, langvarig gripende på noe - enten det er et ratt eller et verktøy - kan bidra til carpal tunnel syndrom," sier Jennifer Valle, en ergoterapeut og sertifisert hånd terapeut ved Baylor University Medical Center i Dallas.

Risikofaktorer

Ifølge National Institute of nevrologiske lidelser og hjerneslag, kvinner er tre ganger mer sannsynlig enn menn for å få carpal tunnel syndrom. Tilstanden kan være arvelig. Carpal tunnel syndrom er vanligvis forbundet med voksne, og varierer sjelden er funnet hos barn.