Digidexo.com

Hva er årsakene til svimmelhet forbundet med øye bevegelse?

Hva er årsakene til svimmelhet forbundet med øye bevegelse?


Balanse er avhengig av signaler hjernen mottar fra muskler og ledd, det indre øret, og øynene, sier vestibular Disorders Association (VEDA). Hvis en eller flere av disse er kompromittert, kan resultere svimmelhet.

Øyne å opprettholde balanse ved å gi visuelle signaler til hjernen om omgivelser og hodeposisjonen. Hvis feil signaler nå hjernen, enten fra det indre øret eller muskler og nerver, øyne kan bevege seg uregelmessig, noe som resulterer i svimmelhet.

Nystagmus

Nystagmus er en rask og ufrivillig øyebevegelser, ifølge National Institutes of Health (NIH), som enten kan være horisontal, side til side, vertikal, opp og ned, eller roterende. Nystagmus kan forekomme i ett eller begge øyne, avhengig av årsaken.

Typer Nystagmus

Det finnes to typer av nystagmus, medfødt og ervervet. Medfødt nystagmus vises ved fødselen eller kort tid etter, sier NIH, og er vanligvis så milde som å ikke være merkbar. Mer sjelden, forekommer det på grunn av en medfødt sykdom som resulterer i dårlig syn eller synstap. Medfødt nystagmus er vanligvis ikke forbundet med svimmelhet.

Ervervet nystagmus skjer senere i livet og vanligvis fører til en svimmelhet klassifisert som vertigo, sier Merck Manual. Vertigo er følelsen av at du, dine omgivelser, eller begge er spinning, mens du forblir fortsatt, og er ofte ledsaget av kvalme og tap av balanse.

Ervervet Nystagmus: BPPV

Nystagmus er en karakterisering av benign paroksysmal posisjonsvertigo, eller BPPV. Med BPPV, kan du oppleve intense episoder av vertigo som varer lenger enn femten sekunder, sier National Institute on døvhet og Other Communication Disorders (NIDCD), som oppstår når hodet er i bestemte posisjoner.

BPPV skjer når otoconia, små krystaller av kalsiumkarbonat i øret, tørkes i feil ørekanalen, som resulterer i motstridende signaler til hjernen om hodeposisjonen. BPPV kan være forårsaket av hodeskade, aldring eller et virus, og kan behandles med ikke-invasive teknikker i legens kontor.

Kjøpte Nystagmus: multippel sklerose

Multippel sklerose, eller MS, er en betennelsessykdom der immunsystemet eroderer beskyttende kappe som dekker nervene, sier Mayo Clinic. Som et resultat, blir kommunikasjon mellom hjerne og kropp kompromittert, og nervene forringes. Folk kan miste evnen til å gå eller snakke.

Et annet symptom er nystagmus, sier Helse Central. Hvis nervene involverer øyemusklene er betent, kan øyebevegelser bli begrenset eller uregelmessig. Dette, i kombinasjon med betente nerver til det indre øret, kan føre til svimmelhet, vertigo, dobbeltsyn, ubalanse eller kvalme.

Dobbeltsyn

Dobbeltsyn, eller dobbelt syn, er å se to bilder av ett objekt, sier Merck Manual. Det kan oppstå når bare ett øye er åpent, monocular, eller forsvinner når en er lukket, kikkert.

Dobbeltsyn er en alvorlig symptom, sier WebMD, som bør diskuteres omgående med legen din. Mulige årsaker inkluderer infeksjon eller skade på hornhinnen, grå stær, muskelproblemer, nerveproblemer forårsaket av MS eller andre nerveforhold, hjerneslag, aneurismer, hodeskade, svulster eller migrene.

Symptomer inkluderer krysset øyne, smerter med øyebevegelser eller rundt øyet, hodepine, svakhet i øynene, hengende øyelokk, svimmelhet og kvalme.