Digidexo.com

Alternativ behandling og forebygging for Rabies

Rabies er en dødelig, hjerne-angriper viruset spres til mennesker gjennom spytt av en infisert dyr. Ifølge Mayo Clinic, som ble utsatt for rabies viruset i USA typisk kontrakt det gjennom bitt av en flaggermus, coyote, rev, vaskebjørn eller skunk. Rabies er ofte overføres til mennesker ved løshunder bare i Afrika og Sørøst-Asia, der rabies viruset er mer utbredt og vanskeligere å behandle og forebygge.

Rabies Treatment

Det amerikanske Food and Drug Administration melder at 55.000 mennesker dør på verdensbasis hvert år fra rabiesvirus. I USA, bare én eller to personer dør hvert år av rabies. Det er i stor grad på grunn av tilgjengeligheten av behandling og vaksiner.

Hvis du har blitt bitt av et dyr kjent eller mistenkt for å være infisert med rabies virus bør du vaske såret grundig med varmt vann og såpe, deretter umiddelbart søke legehjelp. Legen din vil trolig behandle deg med rabies immunglobulin og rabies vaksine. Rabies immunglobulin er et hurtigvirkende løsning injisert nær dyret bite å lage antistoffer som bidrar til å beskytte kroppen mot rabies virus før kroppen er i stand til å produsere antistoffer naturlig. Rabiesvaksinen består av en serie på seks rabies skudd i armen din over en periode på 28 dager som kan identifisere rabies virus og bekjempe det, og dermed hindre rabies virus fra forbikjøring deg, ifølge Mayo Clinic. Disse behandlingene, administrert umiddelbart etter eksponering, er kjent som posteksponeringsprofylakse, eller PEP. Rabies immunglobulin administreres kun som en del av posteksponeringsprofylakse og er ikke gitt for å hindre rabies.

Den posteksponeringsprofylakse behandlinger av rabies immunglobulin og rabies vaksine er de eneste behandlinger tilgjengelig for rabies. Det er ingen andre alternative behandlinger. Rabies kan ikke behandles med alternativ medisin, hjem rettsmidler eller over-the-counter medisiner. Døden er sannsynlig å skje i løpet av noen dager hvis rabies ikke er riktig behandlet. Ifølge FDA, rabiesvaksiners lykkes nesten 100 prosent av tiden når det søkes behandling umiddelbart.

Rabies Forebygging

US Centers for Disease Control and Prevention, eller CDC, rapporterer at 90 prosent av rabies tilfeller i USA forekommer hos ville dyr som flaggermus, rev, vaskebjørn og stinkdyr. Unngå disse og andre ville dyr. Ville dyr eksponert for rabies virus kan virke vennlig og uredd av dere, som ikke er normalt. Aldri nærme seg eller engasjere dem. Hvis du se ville eller forvillede dyr roaming rundt eller oppfører seg uberegnelig, rapportere dem til politi eller et dyr kontroll byrå umiddelbart.

Det er mulig for kjæledyret å være infisert med rabies virus og overføre det til deg. Snakk med din veterinær om å få hunder, katter og dyr som er vaksinert mot rabies. Aldri la kjæledyr komme i kontakt med ville dyr. Kaniner og andre dyr som ikke kan vaksineres bør holdes i bur eller lukket i området når du er utendørs.

Aldri mate eller la mat for ville dyr. Alltid forsegle søppelsekker og søppeldunker tett for å unngå å tiltrekke ville eller forvillede dyr. CDC advarer mot å fôre kjæledyrene ute og FDA råder deg til ikke å forlate pet food utenfor over natten.

Hvis du planlegger å reise utenlands, spesielt til Afrika eller Sørøst-Asia, snakk med legen din om hvorvidt det er nødvendig å få en pre-eksponering rabies vaksine. Til slutt, alltid ta riktige forholdsregler når camping eller fotturer for å minimere risikoen for eksponering for ville dyr.