Digidexo.com

Hvordan velge den sunneste havremel

Hvordan velge den sunneste havremel


Gjennom årene har havregryn tjent en plass på frokostbordet av helsebevisste - og med rette. Hele korn er en god kilde til fiber, som kan bidra til å holde deg full, holde tarmer regelmessig og senke kolesterolet. Ikke alle havregryn er skapt like, men. Når du gjør ditt valg, må du kanskje gjøre noen detektivarbeid.

Hvordan velge den sunneste havremel

•  Kontroller sukkerinnhold. Havre er nesten uten sukker, så når du ser 12 gram sukker på ernæring fakta etiketten av en pakke med havregryn, bør et rødt flagg gå opp. Mange produsenter legger sukker til havregryn i form av hvitt sukker, brunt sukker, lønnesirup, stokk juice eller høy-fruktose mais sirup. Selv om dette er ment å forbedre smaken, sporer av det dine helsebevisste innsats. Velg havregryn som inneholder mindre enn 1 gram sukker per servering.

Opt for stål-kutt havre eller gammeldags havregryn enn instant havre. Å være spiselig, alle havre må gå gjennom noen form for behandling. Instant havre er mer bearbeidet enn stål-cut og gammeldags havre. Processing reduserer steketiden og gjør dem mer praktisk, men det reduserer også sine helsemessige fordeler. Stål-cut og gammeldags havre generelt inneholder mer fiber, slik at de beveger seg gjennom fordøyelsessystemet saktere. Dette bidrar til å regulere blodsukkernivået og holder deg fyldigere lenger.

Unngå kunstige ingredienser. Det eneste du trenger for å lage en sunn bolle med havregryn er havre og litt vann eller melk. Likevel produsenter av flavored oatmeals legge til andre ingredienser, hvorav noen er kunstig og ikke så bra for helsen din. Velg vanlig havregryn med havre som eneste ingrediens i løpet flavored varianter, så smaken det selv med nøtter, frø, rå honning eller bær.

Lag din egen. Mens det kan være fristende å trykke opp den fast-food drive-through eller bedrifts kaffehus for din daglige havregryn, unngå trang. Ifølge en rapport fra ABC News, inneholder havregryn på en fast-food kjeden 21 ingredienser, inkludert karamellfarge, byggmaltekstrakt og så mye sukker som en candy bar.

Be om å holde sukker. Hvis du ikke har et annet valg enn å bestille havregryn på en fast-food joint eller kaffehus, spør din server å utelate noe sukker eller søtningsmidler, og erstatte det med frisk frukt eller nøtter.