Digidexo.com

Håravfall behandling fra en endokrinolog

Håravfall behandling fra en endokrinolog


Faktorer som sykdom, genetikk og skadelige frisyrer kan føre til hårtap. Hvis et hormon ubalanse som forårsaker hårtap, kan en endokrinolog kunne hjelpe med behandling.

Håravfall

Håret ditt vokser vanligvis i tre-trinns syklus: håret vokser, hviler, faller ut og deretter begynner syklusen på nytt. Hårtap oppstår når du kaster hår og ingen nye håret vokser på sin plass, ifølge American Academy of Family Physicians (aafp).

Endokrinolog

En endokrinolog er en lege som spesialiserer seg på behandling av problemer med kjertlene, organene i kroppen som produserer hormoner.

Diabetes

Diabetes kan føre til hårtap, melder aafp, og en endokrinolog kan behandle deg ved å hjelpe deg å holde blodsukkeret under kontroll. Behandling av diabetes vil bidra til å stoppe håravfall, sier The Hormone Foundation (THF).

Skjoldbrusk problemer

En overaktiv eller underactive skjoldbruskkjertelen kan også føre til hårtap, rapporterer aafp. En endokrinolog kan tilby behandling gjennom hormontilskudd eller medisiner for å blokkere overdreven hormoner, regulere skjoldbruskkjertelen funksjon og stoppe håravfall.

Betraktninger

Endokrinologer ikke behandle hårtap direkte-de behandler den underliggende hormonelle tilstand trigging det. Hvis en infeksjon eller permanent-mønster skallethet er årsaken til hårtap, vil en endokrinolog ikke være i stand til å tilby behandling, sier aafp.