Digidexo.com

Hair Pulling & Treatment

Hair Pulling & Treatment


Trikotillomani, eller compulsive hår trekke, er trangen til å trekke ut ditt eget hår. Dette inkluderer øyevipper, bryn, og andre steder du finner kroppshår, inkludert håret på hodet. Mens plukker vanligvis gjøres for hånd er det ikke uvanlig at folk bruker pinsett eller børster for å fjerne hår.

Årsaker

Mer og mer trikotillomani ser ut som en impulskontrollforstyrrelse. Det kan bli sett på som vane eller avhengighet. Det ser ut som tvangslidelser, men det kan være mer som spiker biting. Tilstanden kan omklassifiseres som "body-fokusert repeterende atferd".

Trikotillomani kan være forårsaket av gener. Det er genetiske linker til håret trekke og Tourettes syndrom. Tourettes syndrom er ansvarlig for å gjøre ukontrollerte bevegelser og lyder. Uregelmessige bevegelser og hår trekke kan være et resultat av uvanlig serotonin og dopamin kjemikalier

Barn

Trichotillomania vises vanligvis på ca 12 år selv om det kan synes så små som ett. En ett år gammel kan rive i håret ved sengetid og natta. Noen tenåringer har problemer med leksene. Utfordringen med prosjekter eller tester kan være ødeleggende - de kan også føre til hår trekke som mennesker med trichotillomania har vanskeligheter bor ett sted om gangen.

Living Well

Hair trekke kan være en kan håndtere stress eller angst. Mange andre negative følelser bidrar til trichotillomania. Dette kan være slik fordi noen mennesker får positiv forsterkning. Det føles godt å børste ansiktet med lugget, eller få en følelse av tilfredshet ved å trekke håret. De positive følelsene gir en følelse av velvære og kontroll.

Hair trekke i stor grad kan påvirke en persons liv, eller ikke. Folk som administrerer situasjonen er klar over de aktivitetene som fører til hår trekke, slik som enhver aktivitet som holder hendene tomgang. Iført hansker eller opptar deg selv med aktiviteter, kan for eksempel strikking være effektive. Kort, godt tatt vare på håret kan hindre hår trekke. Spør nære venner eller familie, til å peke hvordan når du trekker håret.

Bivirkninger

Når den ikke forvaltes effektivt, kan lav-selvfølelse, depresjon og angst være bivirkninger. Hair trekke kan gjøre håret vokse unormalt. Carpal tunnel syndrom er en risiko. Hvis noen spiser håret de kan utvikle trichobezoar, eller et hår ball. Dette fører til alle slags problemer, slik som vekttap, oppkast, tarmobstruksjon og død. Selvmord er noen ganger utforsket. For de som har problemer med å gjøre det, kan unngå situasjoner hvor deres hårtap er tydelig. De trenger ikke bade, klippe håret eller gå ut i vinden. Parykker eller falske øyevipper kan brukes til å skjule det faktum at de har lite hår.

Leger

Hvis det ser ut til å være trikotillomani kommer ut av kontroll, kan det være et godt tidspunkt å snakke med en doctor.Ask hva sannsynligvis forårsaket sykdommen. Finn ut hva behandlinger er tilgjengelige. Medisiner kan ofte bidra til healing, men sørg for å spørre om bivirkninger. Til slutt, spør hvor mye forbedring du kan forvente å se. Legen din kan henvise deg til en psykiater. En psykiater vil være mer i dybden i sin evaluering stille spørsmål om hvorfor du trekker håret og om din sinnstilstand.