Digidexo.com

Hvor lang tid tar det AIDS Virus Live på en overflate?

Hvor lang tid tar det AIDS Virus Live på en overflate?

Hva er AIDS?

AIDS står for ervervet immunsviktsyndrom, og det er forårsaket av humant immunsvikt-virus (HIV). AIDS symptomer kan ikke vises for år etter at en person er smittet med HIV, men når den gjør det, er immunsystemet i kroppen ødelagt. Dette betyr at selv en mild forkjølelse eller influensa kan drepe noen med AIDS fordi kroppen ikke kan kjempe tilbake.

Hvordan Hiv smitter

HIV kan ikke bli tatt som en kald. Viruset overføres ved direkte kontakt med kroppsvæsker, slik som blod, sæd, vaginalvæske og brystmelk. Tårer og spytt kan ikke overføre hiv siden viruset er på et for lavt av en konsentrasjon. Vanlige kilder til spredningen av HIV inkludere seksuell kontakt med de smittede og deling av sprøyter. En baby kan få viruset fra en infisert mor under fødselen eller fra amming.

HIV-viruset utenfor kroppen

Virus er delikat og uten en vert, vil de raskt dø. HIV kan bare vare i et par timer på det meste utenfor en vert. Laboratoriestudier av US Centers for Disease Control and Prevention har funnet at selv super-konsentrert mengder av HIV vil dø i løpet av timer på en overflate.