Digidexo.com

Motor Teknikker for Cerebral Parese

Cerebral parese (CP) refererer til et antall neurologiske forstyrrelser som påvirker kroppens bevegelser og muskelkoordinasjon. Personer med CP har mindre utviklet brutto og finmotorikk. Grovmotoriske ferdigheter omfatter aktiviteter som gåing og løping. Finmotorikk krever bruk av små muskler som de i fingre og tær. Kutte papiret er et eksempel på en fin motoriske ferdigheter. Det finnes ingen kur for cerebral parese, men mange metoder for CP behandling eksisterer. Noen CP behandlinger lære motoriske teknikker, som fokuserer på å forbedre brutto og finmotorikk.

Fysioterapi

Motoriske teknikker undervist i fysioterapi vanligvis fokusere på å forbedre grovmotoriske ferdigheter. Den slags motor teknikker som brukes varierer sak til sak fordi hver person med cerebral parese har sine egne unike begrensninger. Terapi er gjort tilgjengelig gjennom en resept fra lege, og tilbys ved en rekke steder som skoler, rehabiliteringssentre og sykehus.
Fysisk terapi kan være enten land terapi eller vann terapi. Vannterapi kan være ekstra gunstig for noen med CP fordi vannet lindrer spenninger normalt plassert på kroppen.
Et eksempel på en bestemt motor teknikk som brukes i fysisk terapi ville være å korrigere gangart, den måte på hvordan man går.

Ergoterapi

Ergoterapi, en behandling som fokuserer på å forbedre livskvaliteten ved å gjøre pasienten mer selvstendig, er mer sannsynlig å fokusere på finmotorikk. Som fysioterapi, er ergoterapi tilgjengelig gjennom en lege orden og kan administreres på steder som skole og rehabiliteringssentre. Typing er en fin motor ferdighet som en terapeut kan fokusere på i ergoterapi. Spesielt formet tastatur kan brukes til å hjelpe pasienten i å forbedre sin evne til å skrive.

Den rette behandlingen for deg

De riktige CP behandling og motoriske teknikker for deg eller barnet ditt med cerebral parese vil avhenge av din enkelt tilfelle. Snakk med legen din om hva CP behandling og motoriske teknikker vil være best for deg.