Digidexo.com

Kirurgisk Cure for Snorking

Kirurgisk Cure for Snorking


Snorking er ofte referert til som "saging av tre" på grunn av høyt, ubehagelig støy som en snorer avgir. Dette kan svekke den berørte personens søvn og forstyrre andre rundt henne. Heldigvis finnes det mange alternativer for å redusere eller eliminere snorking, inkludert tre typer kirurgiske prosedyrer. De behandler snorking ved kilden ved hjelp av ulike metoder for å eliminere vibrerende vev. Kirurgi kan tillate en kronisk snorer og resten av hennes hus for å nyte rolige netter.

Definisjon

Snorking er en tilstand der en sovende person avgir sterke lyder forårsaket av vibrasjoner i sin strupe. Som de Jon Blund, slapper hele kroppen, inkludert musklene i deres munn og svelg. Som de puster, strømmer luft gjennom halsen og forbi de avslappede vev. Vevene vibrere, noe som resulterer i en typisk lyd snorking. Som vibrasjons øker, øker lydnivået. Kirurgiske kurer for snorking redusere eller eliminere vibrasjoner ved å stramme eller fjerne problemet vev.

Formål

Kirurgi er nødvendig for alvorlig snorking fordi det kan påvirke snorker og den som sover innen hørevidde av ham. Mens mange snorkere kan sove gjennom lyden de produserer, ofte våkner den opp andre personer i husholdningen. Over tid, hindrer det andre husstandsmedlemmer fra å få avslappet søvn. Selv om snorker ikke er bevisst forstyrret av støy, kanskje hans hals vev blokkere hans luftveier. Dette er kjent som søvnapné, og mangel på oksygen kan være farlig.

Uvulopalatopharyngoplasty

Ifølge Mayo Clinic, den mest tradisjonelle kirurgi brukes til å kurere snorking kalles uvulopalatopharyngoplasty (UPPP). Denne operasjonen utføres i et sykehus eller klinikk under generell bedøvelse. Legen gjør en prosedyre lik den for en ansiktsning, men inne i halsen. Hun trimmer og strammer overflødig vev som har vært årsak til snorking gjennom sin vibrasjon.

Laser Surgery

Laser-assistert uvulopalatoplasty (LAUP) er en poliklinisk prosedyre som bruker en liten, håndholdt laser enhet for å kurere snorking. Legen forkorter en pasients myke ganen og fjerner drøvelen slik at de ikke kan vibrere og forårsake noe støy. Laser kirurgi kurerer også snorking ved å gjøre pasientens luftveier større ved å fjerne overflødig vev. Ifølge Mayo Clinic, er denne operasjonen vanligvis forbeholdt pasienter med snorking er så høyt at det forstyrrer søvnen. Normalt det ikke blir brukt for søvnapné lider.

Somnoplasty

Somnoplasty, som også er kjent som radiofrekvens vev ablasjon, innebærer bruk av lav intensitet radiofrekvenssignaler for å kurere snorking. Denne operasjonen er gjort på poliklinisk basis, og det krever bare en lokalbedøvelse. Legen bruker radiosignal til å fjerne en del av en pasients bløte ganen. Fjerningen av overskytende vev, kombinert med arrdannelse på den gjenværende delen av den myke ganen, reduserer snorking eller herder. The Mayo Clinic sier at somnoplasty er en ny prosedyre, så det eksakte nivået av effektivitet er fortsatt det forskes.