Digidexo.com

Medisinering for sterke kroniske smerter

Kroniske smerter kan oppstå fra tidligere skader, eller det kan skje uten grunn i det hele tatt. Faktisk, ifølge Mayo Clinic, mange ganger årsaken bak kronisk smerte er aldri funnet. Men bare fordi det er ingen årsak, betyr ikke at smerten ikke eksisterer. Når smerten blir overveldende, vil en lege ofte anbefale eller foreskrive medisiner for å behandle smerte.

Over the Counter

Før han flyttet til reseptbelagte medisiner, mange leger først anbefaler at de med kroniske smerter prøve over skranke rettsmidler som aspirin eller Aleve. Mange ganger, disse medikamentene gir nok lindring, uten de potensielle bivirkninger og risiko for avhengighet sett med reseptbelagte medisiner som brukes over lengre tid.

Opiater

En av de mest foreskrevne medikamenter for smertelindring er opiater. Opiater som morfin, kodein, oksykodon (OxyContin) og hydrokodon er alle vanlige medisiner som brukes til å behandle kroniske smerter. Dessverre, kan langvarig bruk av disse stoffene skaper avhengighet og til slutt fysisk avhengighet til deres bruk. Opiater arbeid ved å handle på hjernen opiater reseptorer og etterligne effekten av naturlige smertestillende midler i kroppen.

Beslag medisiner

Ifølge Mayo Clinic, kan visse anti-beslag medisiner også ha noen innvirkning på å hjelpe behandle kroniske smerter. To av de mest vanlige beslag medisiner som brukes til dette formålet er Tegretol og Neurontin. Anti-anfall medisiner behandle smerte fordi det reduserer nerveimpulser som kan forårsake anfall, som tilfeldigvis er de samme nerveimpulser som er forbundet med smerte. Ved å redusere de pulser, blir også redusert smerte.

Pain Pump

For de med alvorlige tilfeller av kroniske smerter, kan en smertepumpe installeres i kroppen som jevnlig leverer smertestillende medikamenter direkte til ryggraden. Pumpen har en liten port som kan nås ved å stikke en nål gjennom huden og inn i porten, som kan deretter fylle pumpen gjennom injeksjon.

Injeksjoner

Når kronisk smerte er fokusert på en enkelt område av kroppen, smertestillende medikamenter kan bli direkte injisert inn i den problemfylte område. Disse injeksjonene er vanligvis fylt med en blanding av kortikosteroider, som kan bruke til å redusere eventuelle betennelser rundt det berørte området, samt en bedøvelse, noe som kan lindre smerten.