Digidexo.com

Hvordan beregne din BMI Online

Hvordan beregne din BMI Online


Body Mass Index (BMI) er en måte å vurdere om vekten din utgjør en helserisiko. Et enkelt regnestykke bestemmer hvor mye kroppsfett du har, som så kan brukes til å bestemme risikoen for hjertesykdom, høyt blodtrykk, diabetes og andre helseproblemer. BMI er et mål på om du er riktig vekt i forhold til høyden din. Beregn BMI ved å dele vekten med kvadratet av høyden din. For en problemfri måte å finne din BMI ved å bruke en av de ulike kilder på nettet som gir en BMI-kalkulator.

Bruksanvisning

•  Kjenn dine målinger. Mål din høyde og vekt. De fleste online BMI kalkulatorer tilby metriske og britiske konverteringer.

Velg en BMI-kalkulator. Bruk en søkemotor for å finne en "online BMI kalkulator." Alternativt, National Institutes of Health tilbyr en enkel å bruke BMI kalkulator (se første referanse).

Skriv inn dine målinger for å beregne din BMI.

Vit hva din BMI betyr. En rekke 18,5 til 24,9 er den anbefalte BMI, National Institutes of Health stater. En score på 18,5 eller mindre indikerer at du er undervektig, mens en score på 25 eller mer tyder på at du er overvektig. En person regnes som overvektige med en score på 30 eller mer.

Vet begrensningene. BMI tar ikke hensyn til kroppssammensetning. En vektløfter, for eksempel, blir tung i forhold til sin høyde. Det betyr at hans BMI sannsynlig vil foreslå at han er overvektig.

Tips og advarsler

  • BMI formelen er beregnet for voksne 20 og eldre alder.
  • BMI bør ikke være den eneste kilde brukes for å måle en sunn vekt på grunn av sine begrensninger.
  • Hvis du har en score på 30 eller mer, eller er opptatt av vekten din, må du kontakte legen din.