Digidexo.com

Tips for å kurere søvnløshet

Tips for å kurere søvnløshet


En, to, tre, fire ... 4972. Noen ganger telle sauer virker ikke. Det er 3 am og du kan ikke sove. Du stige fra seng (alltid en feil) og shuffle over til datamaskinen for å surfe på Internett. Du kommer over denne artikkelen. Du får trøtt ... veldig trøtt. Du sovner, men ikke før du er ferdig med å lese følgende forslag.

Unngå (eller omfavner) den åpen

Hvis du vanligvis drikker ni kopper kaffe om dagen, eller ta amfetamin recreationally, vil du kanskje vurdere å redusere din stimulerende inntak, ideelt til ingenting. En kopp kaffe eller to om morgenen er vanligvis ikke et problem, men ikke drikker koffeinholdige drikker i ettermiddag. Tilsvarende, hvis du vanligvis har fem martini med middag, redusere dette beløpet til en. Alkohol kan hjelpe deg å sovne, men du vil ikke sove godt, eller for lang. Spis godt, spise med måte og unngå å spise et stort måltid for nær sengetid.

Hold soverommet så mørkt og så kjølig som mulig. Invester i en komfortabel madrass og myke puter, og holde ark frisk og ren. Gå til sengs tidlig, så du har god tid til å sove. Etablere en kveld ritual der du slappe av i en lang varmt bad før du legger deg. Ta med deg en stabel med bøker og blader med deg til sengs for å nyte og distrahere deg når du skal skli av å sove. Trening så mye som mulig i løpet av dagen for å slite deg ut for en god natts søvn.

Hvis du blir vekket av hunder eller katter eller snorking elskere eller tidlig stigende barn, forvise dem fra soverommet og holde døren låst.

Mindre åpenbare forslag

Hvis støy utenfor soverommet bekymrer deg, kjøpe en mekanisk hvit støy maker. Digitale hvit støy beslutningstakere kan skape irriterende lydmønstre. Noen ganger summingen av et vindu enhet klimaanlegget kan hjelpe så godt. Øreplugger blokkere støy, men deres tilstedeværelse kan være irriterende.

Hvis lyset plager deg, dekke eventuelle vinduer med tykke gardiner og persienner, og selv tape dem ned med maskeringstape om nødvendig. En sovende maske (a la Audrey Hepburn i filmen «Breakfast At Tiffanys") blokker lyse godt, men kan også være forstyrrende selv. Ikke se på klokken. Plugg den inn så langt borte fra sengen som mulig og dekke det med et håndkle.

Prøv å lese før du begynner å sovne. Noen mennesker vil ende opp med å lese hele natten, men andre kan finne suksess med denne metoden. TV kan også ha en søvndyssende eller en stimulerende effekt, avhengig av den enkelte. Noen mennesker opplever at veldig myk musikk kan føre til søvn (for eksempel klassisk, easy listening, New Age).

Prøv ulike metoder og se hva som fungerer for deg. Noen mennesker virkelig telle sauer for å hjelpe sovne.

Potions og piller

De av en sentimental disposisjon kan slå til glass varm melk, urtete (for eksempel kamille), eller lavendel-duftende puter. Svikt med disse metodene kan få en til å slå til helsekostbutikk, der ampuller med melatonin og Kava Kava og Valerian rot og andre Eye of Newt typen rettsmidler venter. Hvis varm melk og urtete er utilstrekkelig, unngå disse sterkere eliksirer, som de ikke er underlagt strenge krav til testing kreves av over skranke eller reseptbelagte legemidler. Over-the-counter sovetabletter (vanligvis antihistaminer) kan være effektivt, men er ikke anbefalt for langsiktig bruk.

Skulle ingen av disse forslagene arbeid, se en lege, helst en søvnspesialist. Din søvnproblemer kan skyldes luftveisproblemer eller andre plager.