Digidexo.com

Testing og behandling for Mold relatert sykdom

Muggsopp sprer i alle rom som gir oksygen og næring, for eksempel tørkede blader, ugress, en rotting bark, gress og noen skyggefullt område med høy fuktighet. Muggsopp også bor i boliger --- i fuktige og / eller varme steder som bad, loft, skap og kjellere, og selv tregulv og tak --- ikke bare forårsaker skade på strukturen, men også utløser allergi og sykdommer hos mennesker utsatt til det.

Mold-relaterte sykdommer

Ifølge National Institutes of Health (NIH), muggsopp i hjemmet bidra til produksjon av luftbårne giftstoffer, forårsaker hodepine, allergier, øyeirritasjon, luftveisproblemer som hoste og astma, influensalignende symptomer og sår hals.

Testmetoder

NIH anbefaler innendørs mold tester hvis du har mistanke om muggsopp spille en rolle i din helse. Tre hovedmetoder pålitelig samle inn prøver for laboratorieanalyse, for å måle tilstedeværelsen og type mugg i hjemmet ditt. Hovedtyngden utvalgsmetode innebærer å samle elementer som potensielt inneholder mugg, for eksempel ark med papir, tre, jord, teppe eller klut. Pinnen prøvetaking metoden bruker en steril vattpinne fuktet med vann og rappet over flater som mold vises. Tape prøvetaking krever stikker et stykke tape på en husholdning underlag før du legger tapen på et lysbilde for lab testing. Støv sampling, en ny metode "fortsatt under vurdering for sin effektivitet," i henhold til NIH, innebærer å samle støv gjennom en spesiell vakuum.

Behandling

Installere en luftfiltreringsenhet bidrar til å klare luften for å redusere mugg innendørs og å behandle noen mold-relatert sykdom, melder Institutt for klinisk Systems Improvement (ICSI), som anbefaler en ionisk eller HEPA-sertifisert filter. Regelmessig tørk møbler, vakuum tepper, og endre og vaske sengetøy og putevar for å hindre opphopning av støv og mold.

Å behandle allergier, anbefaler ICSI ikke-sederende antihistaminer eller kortikosteroider. Nesespray med kortikosteroider --- tilgjengelig på resept bare --- bidra til å redusere dine reaksjoner til mold. Leukotriene modifikatorer, anti-inflammatoriske medisiner som arbeider for å redusere symptomer på muggsopp-relaterte sykdommer, kan være til nytte også. Spør legen din hvis du mistenker mugg gjør deg syk.