Digidexo.com

Tegn og symptomer på blindtarmbetennelse hos spedbarn

Tegn og symptomer på blindtarmbetennelse hos spedbarn


Blindtarmbetennelse er en alvorlig medisinsk tilstand der tillegget blir betent. Unge mennesker mellom alder 11 og 20 er mest berørt med tilstanden, ifølge KidsHealth.org. Når ungdommer føler smerten forbundet med blindtarmbetennelse, de er ofte i stand til å beskrive sine symptomer slik at foreldrene er klar over at umiddelbar legehjelp er nødvendig; Imidlertid kan blindtarmbetennelse også påvirke spedbarn, som ikke kan kommunisere sin smerte verbalt.

Magesmerter

Det vanligste symptomet på blindtarmbetennelse er smerter i nedre høyre del av magen. Selv spedbarn ikke kan beskrive denne smerten for deg, kan du se deres kroppsspråk for å få et bedre inntrykk av hvor de føler smerte. Et spedbarn lider av blindtarmbetennelse smerter kan lene seg over eller bøye fra hennes høyre side, spesielt hvis smertene påvirker musklene som fører til hennes høyre ben, ifølge BabyCenter.com.

Abdominal hevelse

Når tillegget er infisert, sveller det og fyller med pus, ifølge MayoClinic.com. Denne svelling kan være synlig på utsiden av buken. En hoven eller oppblåst mage er en av de vanligste tegnene på blindtarmbetennelse hos barn under 2 ører gammel, ifølge KidsHealth.org. Buken kan også være følsomme for berøring, ifølge Babycenter.com.

Influensalignende symptomer

Symptomer som ligner på magen influensa som oppkast, tap av appetitt, forstoppelse, diaré og feber er tegn på blindtarmbetennelse, ifølge MayoClinic.com. Hos spedbarn, kan diaré kommer i små mengder, og inneholder mucus, ifølge KidsHealth.org. Barnet kan også urinere ofte, og han kan ha en vedvarende lavgradig feber, ifølge nettstedet. Hvis vedlegget har sprukket (skjer vanligvis 24 til 72 timer etter at symptomene begynner), kan dette feber eskalere til opp til 104 grader F.