Digidexo.com

Singulair Churg-Strauss syndrom

Singulair er merkenavnet reseptbelagte stoffet montelukast natrium. Leger kan foreskrive dette stoffet til astmapasienter. Churg-Strauss-syndrom er et rapporterte bivirkning av astmapasienter som brukte Singulair ifølge Drugs.com. Denne sjeldne medisinske tilstanden forårsaker astma og unormalt høye nivåer av eosinofile blod, en type hvite blodlegemer. Vaskulitt, en alvorlig betennelse i blodårene, kan forekomme med Churg-Strauss syndrom.

Singulair

Singulair blokkerer leukotriener i kroppen for å forbedre symptomer på astma og allergi. Stoffet forbedrer daglige astma effekter, men det fritar ikke akutte astmaanfall. Mennesker som opplever pusteproblemer mens du tar dette stoffet trenger å se en lege. Vanlige bivirkninger av Singular innbefatte hoste, hodepine og tretthet, og bør rapporteres til en lege. Dette stoffet gis oralt og er tilgjengelig i tablettform og muntlige granule former.

Churg-Strauss syndrom

Churg-Strauss syndrom er en sjelden lidelse som fører til en persons immunsystem til å angripe friske vevet. Årsakene til denne sykdommen har ikke vært klart identifisert. Singulair brukere med astma kan oppleve forverring av astma, et tegn på Churg-Strauss syndrom. Høysnue symptomer som nysing og rennende nese kan oppstå med Churg-Strauss. Sinus betennelse kan utvikle denne tilstanden og kan forårsake nesepolypper og ansikts smerter, ifølge MayoClinic.com.

Hypereosinofili

Hypereosinofili er den andre fasen av Churg-Strauss syndrom og resulterer i høye nivåer av eosinofile blod. Lungene og mage-tarmkanalen er ofte påvirket av denne sykdommen fasen. Personer med denne tilstanden kan oppleve tretthet, vekttap og feber. Nattesvette, magesmerter og blødninger i mage tiltrekke kan oppstå med hypereosinofili. Denne fasen kan vare i flere måneder eller år.

Vaskulitt

Den tredje fasen av Churg-Strauss syndrom er systemisk vaskulitt, en alvorlig betennelse i blodårene. Denne fasen reduserer strømmen av blod til kroppsvev og vitale organer, slik som hjerte, fordøyelsessystemet og perifere nervesystem. Personer med vaskulitt kan utvikle huden sår, verkende ledd, og sterke smerter i føtter og hender. Diaré, oppkast og kvalme kan oppstå med dette, samt brystsmerter, kortpustethet og en uregelmessig hjerterytme.

Behandling

Personer som utvikler symptomer på Churg-Strauss syndrom bør se en lege så snart som mulig. Leger kan behandle pasienter med høye doser av kortikosteroider som prednison å lindre symptomer. En lege kan gradvis senke kortikosteroid dose for å redusere sjansene for bivirkninger som høyt blodsukker, bentap og infeksjoner. Enkeltpersoner kan kreve behandling med immun-undertrykkende medisiner som cyklofosfamid, metotreksat eller azatioprin.