Digidexo.com

Hva er faser av Sorg etter dødsfall?

Hva er faser av Sorg etter dødsfall?

Det er ingen tidsplan for sorg, og heller gjøre noen to individer sørger på samme måte. Men det er universelle faser som ligger bak hvert menneskes erfaring med tap, forklarer University of Rochester. Enten du sørger over dødsfallet til en kjær eller ønsker å støtte en sorgtynget venn, gjenkjenne faser av sorg og stimulere til en positiv reise mot helbredelse.

Shock

Det første sjokket av tapet er ofte behandlet gjennom fornektelse, nummenhet og isolasjon, melder PsychCentral hjemmeside. De etterlatte kan illogically rasjonalisere eller unngå fakta å gjøre dem virke mindre reell for en kort periode. Dette er en naturlig menneskelig mestring mekanisme utviklet for å unngå enhver virkelighet som er for harde til bart.

Anger

Tap innebærer lidelse, som ofte er svært vanskelig å takle. Å avverge smerter, er intense følelser forandret retning og omformet i sinne, PsychCentral stater. Kjære, livløse objekter, fremmede, kjæledyr eller avdøde kjære kan bli et mål for aggressive følelser. De etterlatte kan oppleve følelser av harme for å bli forlatt eller å ha sine kjære tatt bort. Selv om en sørgende individ erkjenner at målene ikke er logisk å klandre, sorg naturlig egger disse følelsene.

Lønnsforhandlinger

Folk utvikler ofte en lang liste over "hvis bare", når de føler at de er ute av stand til å kontrollere overveldende hendelser. Denne måten å tenke på er et forsøk på å gjenvinne en følelse av kontroll, selv om det betyr å føle ansvar for en kjæres død ved å rasjonalisere at utfallet kunne vært forhindret hadde noe vært gjort annerledes. De etterlatte kan bukke under for "magisk tenkning" og se til Gud eller åndelige vesener for å bedre situasjonen, University of Rochester råder.

Fortvilelse

Lengsel etter en avdød kjær er naturlig. Det vil være et dypt ønske om den avdøde til å returnere, som kan være ledsaget av gråtetokter, angst, forvirring, frustrasjon og til og med lykke hvis hyggelige minner fra den tapte kjære kommer til tankene. Sørgende kan gå gjennom en følelsesmessig berg-og dalbane. Noen opplever mareritt, hallusinasjoner, unngå eller klamrer seg til den avdøde ens personlige elementer, tilbaketrekking, tretthet og tap av appetitt, ifølge Hospice hjemmeside. Det kan være skyldfølelse for å isolere seg selv fra levende slektninger og venner, som kan legge til følelsen av depresjon. Båredekorasjoner og praktiske rundt tap kan føre til overdrevet stress som kan føle tyngende.

Aksept

En periode med rolig tilbaketrekning markerer et trekk mot aksept, PsychCentral stater. En tilstand av emosjonell apati og fortvilelse er gradvis fortrenges av positive minner fra den avdøde. Dette er den omstillingsfasen av sorg, hvor interessen for dag-til-dag-aktiviteter returnerer. Den sørgende kan gjenvinne en følelse av normalitet og anta daglig fungering. En sørgende individ kan skape fred og gå videre ved å akseptere realiteten i situasjonen, og dermed overgangen til en mer positiv og produktiv tilstand av å være.