Digidexo.com

Sammenheng mellom Plantar fasciitis og hjertesykdom

Sammenheng mellom Plantar fasciitis og hjertesykdom


Plantar fasciitis er en vanlig årsak til foten smerte. Hjertesykdom er et begrep som dekker ulike sykdommer som påvirker hjertet og blodårene. Plantar fasciitis følger ofte hjertesykdom fordi de to har en lignende sak i fedme.

Om Plantar fasciitis

Plantar fasciitis er forårsaket av betennelse i plantarfascien, et band av vev som kjører langs bunnen av foten. Den vanligste symptom er en stikkende smerte i foten når noen har vært av føttene i lang tid. Vanligvis verste i morgen, det blir bedre som foten gjør smidig opp. Etter å ha sittet i en lang periode, men kan smerten komme tilbake.

Plantar fasciitt Behandlinger

Plantar fasciitt kan behandles med Advil, Tylenol og andre anti-inflammatoriske medisiner. En kortikosteroid injeksjon kan også hjelpe. En annen vanlig behandling er fysioterapi for å strekke plantarfascien og styrke musklene. I alvorlige tilfeller, til kirurgi løsne plantar fascia fra hælbeinet kan være nødvendig. Kirurgi er imidlertid vanligvis en siste utvei.

Årsaker til Plantar fasciitis

Plantar fasciitt kan være forårsaket av problematiske fot mekanikk, øvelser som ballett som satte press på foten eller yrker som krever lange timer med stående. Alder kan også påvirke sjansene for å få plantar fasciitt, ​​med eldre mennesker blir utsatt for høyere risiko. En studie i "Journal of Foot and Ankle Surgery", men fant at den vanligste årsaken til plantar fasciitis er fedme.

Om hjertesykdom

Hjertesykdom er en tilstand som begrenser eller obstrucst blodkar, noe som kan føre til brystsmerter, hjerteinfarkt og hjerneslag. Symptomer på hjertesykdom brystsmerter, kortpustethet eller smerte, prikking eller nummenhet i beina. Hjertesykdom går ofte udiagnostisert og ubehandlet inntil noen har et hjerneslag, hjerteinfarkt eller hjertesvikt.

Årsakene til hjertesykdom

Jo eldre en person blir, jo høyere hans risiko for hjertesykdom. Høye nivåer av stress og en familiehistorie med hjertesykdom spille en rolle i hjertesykdommer. Høyt blodtrykk, høyt kolesterol og diabetes kan ta en toll på blodårene og hjertet, som fører til hjertesykdom. Fedme øker også risikoen for hjertesykdom.

Korrelasjon

Plantar fasciitis og hjertesykdom forekommer ofte i samme person. Selv om de to er irrelevant, dette skjer fordi de har lignende årsaker. Fedme er en ledende årsak til både hjertesykdom og plantar fasciitt. Og de eldre folk blir, jo mer sannsynlig er det å utvikle både plantar fasciitis og hjertesykdom.