Digidexo.com

Neseblødning hos barn

Neseblod er vanlig i barndommen og vanligvis ikke signalisere alvorlige problemer. Disse stopper med behandling hjemme, men medisinsk intervensjon kan være nødvendig for blødninger som er vanskelig å kontrollere. Barn vanligvis vokser neseblod i løpet av tenårene.

Årsaker

Neseblod er forårsaket når de små blodårene i neseslimhinnen sprekke. Dette kan utløses av traumer til hodet eller nesen samt nese plukking. Tørt vær, allergier, forkjølelse og bihulebetennelse føre til neseblod på grunn av mangel på fuktig luft og hevelse i nesegangene.

Underliggende tilstander

Neseblod kan være relatert til blodproppsykdom eller kreft i sjeldne tilfeller. Unormale strukturer innenfor nesen samt vekster forekommer sjelden, men kan føre til neseblødning.

Forebygging

Bruk en luftfukter for å holde luften fuktig og hindre nesegangene tørker ut. Saltvann dråper kan også brukes til å holde passasjer fuktig og klar. Motvirke nese plukke eller å sette fremmedlegemer i nesen. Behandling av allergier hindrer også neseblødninger fordi virkningene av irritasjons minimaliseres.

Hjem Behandling

Har barnet ditt spytte ut noe blod som kan være i munnen. Lean barnet fremover mens hun sitter på fanget og klemme neseborene lukkes med et vev eller vaskeklut; gjelder kontinuerlig milde press i 10 minutter, minner barnet å puste gjennom munnen. Hvis dette ikke stopper blødningen, bruke en kald komprimere over neseryggen og klemme neseborene stengt i ytterligere 10 minutter.

Medisinsk behandling

Se en lege hvis hjem behandlinger er mislykket, eller hvis neseblødning forekommer ofte. Medisinert dråper som constrict blodkar kan plasseres i nesen av legen om å stoppe blødningen.