Digidexo.com

Virkningene av Soy matvarer på eldre kvinner

Virkningene av Soy matvarer på eldre kvinner


For de siste 5000 år, har soya mat vært et fast innslag i kostholdet til asiatiske kvinner. Ettersom forbruket av soya mat vokser over hele verden, kan kvinner lurer på om effekten av soya mat på deres generelle helse. Dette er en spesielt viktig spørsmål for eldre kvinner som soya matvarer inneholder isoflavoner, som har tilsvarende effekt på kroppen som østrogen.

Nedre Osteoporose Risk

Isoflavoner i soya matvarer bidra til å forhindre benskjørhet ved å oppmuntre bein vekst og hindre benresorpsjon. Shanghai kvinner Health Study, en omfattende studie som analyserte effekten av soya mat i mer enn 24 000 kvinner mellom 40 til 70, fant at soya protein spiller en stor rolle i osteoporose forebygging spesielt for kvinner som har nådd overgangsalderen. Studien fant en direkte sammenheng mellom mengden av soya kvinner spiser og beinhelse; Jo flere soya matvarer kvinner spiser, jo mindre sannsynlig er det å brekke et bein.

Færre menopausale symptomer

Ifølge The North American Menopause Society, isoflavoner som finnes i soya matvarer som soyabønner og tofu er et naturlig alternativ for eldre kvinner som ikke ønsker å bruke tradisjonelle østrogen erstatning terapi for å lindre overgangsplager. Studier viser at kvinner som spiser soya mat på en jevnlig basis opplever færre hetetokter og nattesvette.

Bowel Cancer Prevention

En studie utført ved Vanderbilt University School of Medicine antyder soya matvarer kan spille en viktig rolle i forebygging av tarmkreft spesielt for postmenopausale kvinner. Studien fastslått at kvinner i den øverste tredjedel av soya matinntak var 30 prosent mindre sannsynlighet for å utvikle tarmkreft sammenlignet med kvinner i den nedre delen prosent av matinntaket.

Nedre Heart Disease Risk

Både Food and Drug Administration og American Heart Association anbefaler folk spiser 25 g soya protein daglig for å forebygge hjertesykdom. Isoflavoner i soya fungerer som en antioksidant og hindre etableringen av arteriell plakk i det kardiovaskulære systemet, som til slutt reduserer en kvinnes sannsynligheten for å oppleve et hjerteinfarkt eller slag senere i livet.

Usikkert Breast Cancer Effect

Den største bekymringen i forhold til soya mat og brystkreft er østrogenlignende egenskaper av soya. Østrogen øker kreftcellevekst i visse former for brystkreft. Derfor har tradisjonell visdom blant kvinner med disse typer brystkreft vært å unngå soya. Men resultatene fra Vanderbilt University studie tyder på at for kvinner i alderen 40 og 70 et stort forbruk av soya matvarer kan redusere tilbakefall av brystkreft samt død av sykdommen. Siden bevisene er ikke avgjørende, Dr. Richard Lee for Integrative Medicine Program ved MD Anderson Cancer Center i Houston råder sine pasienter å spise soya mat som en del av et sunt balansert kosthold, men anbefaler ikke å ta soya kosttilskudd eller spiser en helt soya- basert diett.