Digidexo.com

Diaré Associated med leddsmerter

Diaré Associated med leddsmerter


Diaré er definert som å ha avføring som er for løs eller som forekommer for ofte (eller begge). Leddsmerter kan forekomme i ett eller flere ledd, og er ofte forbundet med problemer, artritt eller infeksjon. Selv om ingen årsak-virkning-forhold eksisterer mellom disse symptomene kan diaré og leddsmerter opptrer sammen som et resultat av en felles underliggende forstyrrelse.

Identifikasjon

Diaré er ofte preget av vannaktig, illeluktende eller presserende avføring og kan være ledsaget av andre gastrointestinale symptomer, som gass, kramper og kvalme. Leddsmerter kan beskrives som brennende, verkende eller bankende smerte, og det noen ganger skjer med stivhet og nedsatt bevegelsesutslag i de berørte ledd.

Årsaker

Ifølge HealthLine.com, mulige årsaker til diaré med leddsmerter inkluderer svineinfluensa, ulcerøs kolitt, polio, femte sykdom, legionellasykdom, leptospirose og Whipples sykdom. Noen medikamenter kan forårsake både diaré og leddsmerter, som kan fordøyelsesforstyrrelser, slik som cøliaki.

Komplikasjoner

Komplikasjoner avhenger i stor grad av den underliggende årsaken til symptomene. Langvarig diaré kan føre til dehydrering, elektrolyttforstyrrelser og vekttap, og leddsmerter kan føre til en nedgang i produktivitet og livskvalitet.

Behandling

Ifølge eMedTV.com, spise mindre porsjoner av lett fordøyelig mat, for eksempel bananer, vanlig ris og toast, kan hjelpe behandle symptomene på diaré. Den over-the-counter medisiner loperamid beroliger tarmsammentrekninger som forårsaker diaré, og over-the-counter smertestillende, for eksempel paracetamol og aspirin, kan lindre leddsmerter.

Advarsel

Bestemme den underliggende årsaken til diaré og leddsmerter er viktig å velge trygg og effektiv behandling. For å hindre uønskede effekter, aldri forsøke å behandle disse symptomene uten tilsyn av lege eller uten først å få en riktig diagnose.