Digidexo.com

Hva Frukt og grønnsaker inneholder vitamin C?

Hva Frukt og grønnsaker inneholder vitamin C?


Også kjent som askorbinsyre, vitamin C en viktig næringsstoff og antioksidant. Det hjelper på opptaket av jern fra grønnsaker og bidrar til å opprettholde bein, muskler, tenner og immunsystemet, ifølge Institutt for Human Nutrition ved Kansas State University. Vitamin C finnes i et stort utvalg av frukt og grønnsaker, men de beste kildene inneholde minst 10 prosent av den amerikanske tilstrekkelig inntak (AI) per porsjon. Den amerikanske AI er 75 milligram for kvinner og 90 milligram for menn per dag.

Guava

Rå guava er en av de beste kildene til vitamin C. dyrket på små trær i fuktige og tørre klima, er generelt seeded, skiver og serveres i desserter eller salater frukten. En middels guava inneholder 165 milligram av vitamin C, i henhold til Department of Human Nutrition ved Ohio State University.

Kiwi

Den spiselige bær av Actinidia Deliciosa, er kiwi fullpakket med essensielle næringsstoffer og vitaminer, blant annet vitamin C. Ifølge United States Department of Agriculture, når spises fersk og rå, en 100 grams porsjon kiwi tilbyr 92,7 milligram av vitamin C.

Rød paprika

En art av Capsicum annuum, rød paprika tilby den mest vitamin C når spises rå. En halv kopp rød paprika gir 95 milligram av vitamin C. Det er best å konsumere rød paprika i juli, august og september når de er ferskeste og derfor tilbyr de høyeste nivåene av vitaminer og næringsstoffer.

Papaya

Dyrkes i tropiske og subtropiske land, er papaya saftig og mildt søt. Rik på en rekke vitaminer, inneholder ett medium papaya 95 milligram av vitamin C, sier Ohio State University.

Brokkoli

Når det gjelder vitamin C innhold, brokkoli tilbyr mer når dampet eller kokt. En halv kopp kokt brokkoli har 60 milligram av vitamin C. Det er tre vanlig dyrket varianter av brokkoli, men alle av dem tilbyr lignende mengder vitamin C.

Appelsiner

Selv om appelsiner og appelsinjuice er ofte regnet som en av de største kildene til vitamin C, er flertallet av frukten vitamin C finnes i skallet, som vanligvis ikke forbrukes. En medium oransje gir 60 milligram av vitamin C, mens skallet har 136 milligram, ifølge United States Department of Agriculture.